Τελευταίες ειδήσεις

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Η Προοδευτική Καθηγητών καλεί τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σε κινητοποίηση



Εισήγηση της Κίνησης μας στο σημερινό έκτακτο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ
Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών πιστεύει ότι η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για αύξηση μιας διδακτικής ώρας στο ωράριο των εκπαιδευτικών είναι απαράδεκτη γιατί θα οδηγήσει στην ανεργία δεκάδες συναδέλφους.
Οι επιπτώσεις από μια τέτοια ρύθμιση, που ας σημειωθεί ότι αποτελεί και την πρώτη πολιτική πράξη της νέας Κυβέρνησης για την παιδεία, είναι εμφανείς, αφού θα βρεθούν στο δρόμο ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας συμβασιούχων. 
Η ανησυχία μας εντείνεται από τις φήμες για νέα μέτρα, από το Υπουργείο Οικονομικών αυτή τη φορά, που θα αφορούν δραστική μείωση των μισθών, κατάργηση σχολικών δράσεων, ακύρωση θεσμών και άλλα παρόμοια μέτρα που θα οδηγήσουν το δημόσιο σχολείο στο μαρασμό και την απαξίωση.
Ήδη ο κλάδος μας έχει συνεισφέρει όσο κανείς άλλος για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Είμαστε πια πεπεισμένοι πως δεν υπάρχουν περιθώρια και γι’ αυτό θα πρέπει η κυβέρνησή μας να επεξεργαστεί προτάσεις οικονομικού χαρακτήρα που μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς την Τρόικα και εντός της ευρωζώνης.
Καλούμε και τις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις σε άμεση αντίδραση και κινητοποίηση, μακριά από οποιεσδήποτε κομματικές, παραταξιακές ή άλλες σκοπιμότητες και αγκυλώσεις. Όταν συνάδελφοι μας χάνουν τη δουλειά τους και πλήττεται βάναυσα η εκπαίδευση απαιτείται η μέγιστη ενότητα και συντονισμένη δράση.
Γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε αντιπροτάσεις που θα οδηγούν σε εξοικονομήσεις κα όχι σε απολύσεις συναδέλφων. Εάν οι εισηγήσεις δεν γίνουν αποδεκτές να προχωρήσουμε στις πιο κάτω δυναμικές αντιδράσεις: 
• Παγκύπρια συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013.
• Αποχή από εξωδιδακτικές δραστηριότητες.
• Σύγκληση την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013 του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ για κλιμάκωση των μέτρων.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Αντίσταση Λαέ - Αύριο στις 5:30 στη Βουλή


ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ AYPIO ΤΡΙΤΗ  ΣTIΣ 5.30MM H MEΓAΛH KINHTOΠOIHΣH EΞΩ AΠO TH BOYΛH. OΛOI MAZI NA ANTIΣTAΘOYME ΣTIΣ KATAΣTOΦIKEΣ ΠPOTAΣEIΣ THΣ TPOIKAΣ.

Ο Σόιμπλε "καρφώνει" Αναστασιάδη: Εμείς του προτείναμε απαλλαγή μικροκαταθετών!


Εμείς θέλαμε να αφήσουμε εκτός κουρέματος τους μικροκαταθέτες, αλλά η κυπριακή κυβέρνηση, καθώς επίσης και η Κομισιόν με την ΕΚΤ, δεν δέχθηκαν κάτι τέτοιο. Αυτό δήλωσε χθες ο Γερμανός Υπ. Οικονομικών, Βόφγκανγκ Σόιμπλε στην "Daily News".
 
Όπως είπε ο κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια του Γιούρογκρουπ τόσο η Γερμανία όσο και το ΔΝΤ, πρότειναν το κούρεμα να αφορά μόνο μεγαλοκαταθέτες με μεγαλύτερο του 10% ποσοστό κουρέματος (άνω των 100.000 ευρώ), αλλά ο κ. Αναστασιάδης μαζί με την Κομισιόν και την ΕΚΤ απέριψαν αυτή την πρόταση.
 
Τώρα πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον κυπριακό λαό για την λύση που τελικά υιοθετήθηκε στο Γιούρογκρουπ το βράδυ της Παρασκευής.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΛΑΕ- ΑΥΡΙΟ 3.30 ΜΜ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

AYPIO ΔΕΥΤΕΡΑ 18/3 ΣTIΣ 3.30MM OΛOI EΞΩ AΠO TH BOYΛH ΣTH ΔIAΔHΛΩΣH ENANTIA ΣTIΣ KATAΣTPOΦIKEΣ ΠOΛITIKEΣ THΣ TPOIKAΣ KAI THΣ KYBEPNHΣHΣ ANAΣTAΣIAΔH. ANTIΣTEKOMAΣTE MAZIKA ΓIA NA MHN YΠOΘHKEYΣOYN TO MEΛΛON MAΣ.