Τελευταίες ειδήσεις

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Δημήτρης Ταλιαδώρος vs Σωτήρης Χαραλάμπους στον Άστρα 92.8

Δημητρης Ταλιαδώρος πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ και Αλλαγής με Σωτήρη Χαραλάμπους πρόεδρο της Προοδευτικής για τα επεισόδια μαθητών κατά ΤΚ συμπατριωτών μας στο Χωρίς Όρια του περασμένου Σαββάτου 21/11/15

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ωμές παρεμβάσεις καθόρισαν την εκλογή της ΠΣΕΜ!!!



  Υπουργός, τήρησε ποντιοπιλατική στάση και υποστήριξε, παρασκηνιακά, τις παρατυπίες, τις παρανομίες και τις φασιστικές πρακτικές)
Μετά τις εκλογές των μαθητών στα σχολεία και την εκλογή των ΕΣΕΜ, οι δέκα εκλεγμένοι  προσήλθαν στο Συντονιστικό Σχολείο της Λευκωσίας (Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού), υπό την επιτήρηση του Διευθυντή του Συντονιστικού Σχολείου. Η πενταμελής Εφορευτική Επιτροπή, ένας μαθητής από κάθε ΕΣΕΜ, άρχισε την νενομισμένη διαδικασία της ψηφοφορίας. Ο Διευθυντής, ο εντεταλμένος για να προστατεύει τις διαδικασίες, προέβη σε σωρεία παράνομων ενεργειών, προκειμένου να εκλεγεί ηγεσία των μαθητών της … αρεσκείας του!!!
Πρώτον: Όρισε, παράτυπα, δύο Βοηθούς Διευθυντές να επιβλέπουν τις διαδικασίες.
Δεύτερο: Ακύρωσε την ψηφοφορία των μαθητών με το επιχείρημα(!!!) ότι έγραψαν τα ονόματα των υποψηφίων με μικρογράμματη γραφή  και όχι με κεφαλαία.
Η Εφορευτική Επιτροπή των μαθητών αντέδρασε αλλά… έπεται συνέχεια:
Τρίτο: Έχρισε τον εαυτό του μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής των μαθητών, για να αποτρέψει το τρία(3) έναντι δύο(2 ), που δεν… βόλευε.
Τέταρτο:  Όταν η Εφορευτική Επιτροπή έγινε εξαμελής, με την προσθήκη του Διευθυντή, τους ανακοίνωσε ότι έχει την νικώσα ψήφο(!!!) , καθορίζοντας έτσι και το ποθητό γι αυτόν αποτέλεσμα.
Οι μαθητές κατήγγειλαν το γεγονός, στο Υπουργείο Παιδείας.
 Εδώ, θριαμβεύει η φασιστική νοοτροπία του Υπουργείου Παιδείας.
Αποφασίζει το Υπουργείο (το δευτεροβάθμιο όργανο), με ψήφους τρεις υπέρ και δύο κατά ότι θα συμμετέχει και ο υπό κατηγορία Διευθυντής.
 Και ολοκληρώνουν το άνομο έργο τους:  "η όλη διαδικασία υπήρξε καθόλα νόμιμη". Την απόφαση καθόρισε με την ψήφο του και ο κατηγορούμενος Διευθυντής!!!
Ο δε Υπουργός, έδωσε εντολές, όλα να τελειώνουν το γρηγορότερο, πριν από τις Εκδηλώσεις ενάντια στο ψευδοκράτος και Μνήμης και Τιμής στους Ήρωες του Πολυτεχνείου. Ήθελε, όπως είναι εμφανές, ΠΣΕΜ ημέτερη. Τα κατάφερε.
Τις επόμενες μέρες έγιναν τα έκτροπα στις Εκδήλωσες των μαθητών. Σπείρατε άνεμους, κύριε Υπουργέ, θερίζετε θύελλες.
Τώρα  το πεδίο είναι ελεύθερο.  Μπορείτε, απρόσκοπτα, να υλοποιήσετε την όποια πολιτική σας, χωρίς αντιδράσεις…
Δεν απαλλάσσεστε των ευθυνών σας με το να ισχυρίζεστε ότι, όσοι αμφισβητούν το αποτέλεσμα,  ας αποταθούν στη δικαιοσύνη. Ακόμη, και με τη δήλωσή σας  ότι, εσείς δεν ανακατευτήκατε και ήταν απόφαση του Δευτεροβάθμιου Οργάνου.
Κύριε Υπουργέ, για άλλη μια φορά,  πληγώσατε τη δημοκρατία και ακρωτηριάσατε τους θεσμούς. Τα όσα έχουν διαδραματιστεί μας πάνε πολύ πίσω… Σε καιρούς χαλεπούς για τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Τραγικός ο Υπουργός Παιδείας στο χειρισμό των μαθητικών επεισοδίων




Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής παρουσιάζεται κατώτερος των περιστάσεων στο χειρισμό των μισαλλόδοξων επιθέσεων ακροδεξιών στοιχείων εναντίον Τ/Κ συμπατριωτών μας.
Σε προχθεσινή ραδιοφωνική του παρέμβαση προσπάθησε να υποβαθμίσει τα επεισόδια, λέγοντας ότι στα σχολεία γίνονται πολλά εναντίον του ρατσισμού που δεν προβάλλονται, ενώ μόλις «ανοίξει μια μύτη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, γίνεται αμέσως θέμα στα ΜΜΕ.
Καλούμε τον Υπουργό να αντιληφθεί ότι με τα πρόσφατα επεισόδια δεν «άνοιξε» απλώς «μια μύτη». Τον παραπέμπουμε σχετικά, για να αντιληφθεί τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος, στις ανακοινώσεις που εξέδωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Αντί να προσπαθεί να υποβαθμίζει τα γεγονότα, τον καλούμε να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη και διεξοδική διερεύνηση των επεισοδίων, για να εξετάσει τι γίνεται στα συγκεκριμένα σχολεία, από τα οποία προέρχεται σχεδόν το σύνολο των μαθητών που ενεπλάκησαν στα επεισόδια. Τον καλούμε να παρέμβει προσωπικά στα εν λόγω σχολεία, για να σταματήσει η καλλιέργεια μισαλλοδοξίας και φανατισμού, που ενδεχομένως να κρύβεται πίσω από τα επεισόδια, έστω και αν εμπλέκεται στενός συνεργάτης και ιδεολογικός καθοδηγητής του.
Παράλληλα, τον καλούμε να σταματήσει να επικαλείται ψυχαναγκαστικά την «τεχνοκρατική προσέγγιση» που δήθεν ακολουθεί, γιατί δεν πείθει κανέναν. Τα πρόσωπα που επιλέγει για τις επιτροπές που διορίζει και οι πολιτικές που προωθεί πόρρω απέχουν από την «τεχνοκρατική προσέγγιση» που βαυκαλίζεται. Αντίθετα, οι επιλογές του, τόσο ως προς τις πολιτικές που ακολουθεί όσο και ως προς τα πρόσωπα που τη σχεδιάζουν, έχουν σαφή πολιτικό χαρακτήρα και προσανατολισμό, που είναι ο νεοσυντηρητισμός, αυταρχισμός, αναχρονισμός και στενός εθνοκεντρισμός (αν όχι εθνικισμός).
Τέλος, καλούμε για μια ακόμα φορά, τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αντιληφθεί ότι η  εκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας, με προσωπική ευθύνη του Υπουργού Παιδείας, κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από την ειρηνική συμβίωση που ο ίδιος διακηρύττει. Ως εκ τούτου, τον καλούμε να παρέμβει προσωπικά και να αναστρέψει τη λανθασμένη πορεία που πήρε η Παιδεία μας.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής σας πολιτικής!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής σας πολιτικής!
Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις σημερινές ρατσιστικές και μισαλλόδοξες επιθέσεις ακροδεξιών στοιχείων εναντίον Τ/Κ συμπατριωτών μας, τα οποία έλαβαν χώρα στη διάρκεια των μαθητικών εκδηλώσεων καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στη Λευκωσία.
Δυστυχώς, τα σημερινά επεισόδια είναι το αποτέλεσμα της νεοσυντηρητικής, αναχρονιστικής και οπισθοδρομικής εκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας την τελευταία διετία, η οποία εκτρέφει αρρωστημένες ιδεολογίες και αντιδημοκρατικές νοοτροπίες, που βρίσκουν τελικά έκφραση σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.
Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών προειδοποιούσαμε εδώ και καιρό για τη συντηρητική στροφή που πήρε εσχάτως η Παιδεία μας, με ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας όπως τις πιο κάτω:
  • Ο σχεδιασμός της εκπαιδευτικής πολιτικής ανατέθηκε στις πιο συντηρητικές δυνάμεις που έχει να επιδείξει ο τόπος μας.
  • Στο σύνολο σχεδόν των επιτροπών που διορίστηκαν από τον Υπουργό Παιδείας  συμμετέχουν πρόσωπα που εκφώνησαν στο πρόσφατο παρελθόν τους επιμνημόσυνους λόγους στα ετήσια μνημόσυνα του ολετήρα της Κύπρου Γεώργιου Γρίβα.
  • Στο μήνυμα του Υπουργού Παιδείας για την 28η Οκτωβρίου ο Δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς χαρακτηρίζεται απλά ως Πρωθυπουργός.
  •  Στα σχολεία προτείνεται η πραγματοποίηση επισκέψεων στο κρησφύγετο του Γεώργιο Γρίβα.
  • Γίνονται απαράδεκτες και αντιεπιστημονικές  πολιτικές παρεμβάσεις στα μαθήματα των Νέων και Αρχαίων Ελληνικών, όπως επίσης και στο μάθημα της Ιστορίας.
  • Γίνεται απροκάλυπτη πολιτική παρέμβαση στις μαθητικές εκλογές, καθορίζοντας το αποτέλεσμα με τον πιο φασιστικό τρόπο.
Καλούμε τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν εννοεί πραγματικά τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του περί «ειρηνικής επίλυσης του κυπριακού προβλήματος» και «ειρηνικής συμβίωσης», να παρέμβει σε όσα τεκταίνονται στο χώρο της Παιδείας και να αποτρέψει την οπισθοδρομική, μισαλλόδοξη και αναχρονιστική πορεία που έχει πάρει, η οποία εκτρέφει απαράδεκτες συμπεριφορές όπως τις σημερινές.