Τελευταίες ειδήσεις

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Φορέας κατά της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στην εκπαίδευση

Επανασυστάθηκε χθες 14/3/2010 ο Φορέας κατά της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης, ύστερα από συντονισμό που είχαν αρκετές οργανώσεις οι οποίες συμμετείχαν και παλιότερα στον Φορέα.

Ανακοίνωση του Φορέα αναφέρει ότι ''ο Φορέας αυτός, όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα δημιουργήθηκε με σκοπό την αποτροπή της αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης''.

''Εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας, με τις προσπάθειες επαναφοράς από την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, στην συζήτηση της Βουλής για επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στην εκπαίδευση. Αυτή η προσπάθεια παραγνωρίζει τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των καθηγητών, έτσι όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα στις 2 Φεβρουαρίου 2006. Σήμερα μετά και από συντονισμό που είχαν αρκετές οργανώσεις οι οποίες συμμετείχαν και παλιότερα στον Φορέα, αποφασίστηκε όπως επανασυσταθεί ο Φορέας κατά της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης και αναλάβει δράση για την άμεση αποτροπή οποιασδήποτε προσπάθειας'', προσθέτει.

Ο Φορέας αναφέρει, επίσης, στο παρελθόν οργάνωσε μαζικές κινητοποιήσεις οι οποίες ανάγκασαν την απομάκρυνση της τότε Κυβέρνησης από αυτή τη σκέψη.

''Θεωρούμε πως η μη αύξηση του ορίου είναι μια κατάκτηση του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος της Κύπρου και είμαστε έτυμοι να την υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα. Θεωρούμε πως η συζήτηση στη Βουλή θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα και είναι με πραγματική λύπη που βλέπουμε τόσο την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ αλλά και συγκεκριμένους βουλευτές να επαναφέρουν το ζήτημα. Είναι αδιανόητο για εμάς να γίνετε συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της βουλής για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα την νέα γενιά και να μην έχει καλεστεί η ΠΟΦΕΝ, η ΠΣΕΜ και οι οργανώσεις νεολαίας'', σημειώνει.

Ο Φορέας αναφέρει ότι στη σημερινή συνάντηση των οργανώσεων που συμμετέχουν στον Φορέα αποφασίστηκε όπως την Τρίτη 16 Μαρτίου, ώρα 11:00, οργανώσουν έξω από τη Βουλή μαζική κινητοποίηση κατά της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στην οποία θα καλέσουν την Επιτροπή Παιδείας να τερματίσει κάθε προσπάθεια για επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης στους εκπαιδευτικούς και θα καταθέσουν κοινό ψήφισμα όλων των οργανώσεων που συμμετέχουν στον Φορέα.

Παράλληλα, στηρίζουν την απόφαση της ΠΣΕΜ για αποχή μαθημάτων μιας περιόδου τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου.

''Θα ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για να του μεταφέρουμε την θέση μας και να ξεκαθαριστεί κατά πόσο υπάρχει οποιαδήποτε σκέψη από πλευράς υπουργείου μέσα στο πακέτο μέτρων για εξυγίανση της οικονομίας. Θα ζητήσουμε συναντήσεις με όλα τα κόμματα, κοινοβουλευτικά και μη για να μας μεταφερθούν οι επίσημες τους θέσεις και θα επιδιώξουμε να μεταπείσουμε τα κόμματα που διαφαίνεται να στηρίζουν επέκταση του ορίου στο 63ο έτος'', συμπληρώνει.

Ο Φορέας αναφέρει ότι με πρωτοβουλία του θα ξεκινήσει εκστρατεία διαφώτισης για τις επιπτώσεις που θα έχει στη νέα γενιά η επέκταση του ορίου στους εκπαιδευτικούς, δημιουργία διαδικτυακού χώρου για την συλλογή υπογράφων κατά της αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης.

Στον Φορέα έχουν ενταχτεί μέχρι σήμερα οι ακόλουθες οργανώσεις ΕΔΟΝ, ΝΕΔΗΚ, ΝΕΔΕΚ, Νεολαία Οικολόγων, Προοδευτική, Αναγέννηση, Αγώνας, ΠΟΦΕΝ, ΠΣΕΜ, Κίνηση Αδιόριστων Καθηγητών, Προοδευτική Καθηγητών

Ο Φορέας αναφέρει ότι αναμένει και τη συμμέτοχη άλλων οργανωμένων συνόλων μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Εξάλλου, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), σε ανακοίνωση της σε σχέση με τις προσπάθειες της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στην εκπαίδευση, καλεί όλους τους μαθητές όπως την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Μαρτίου τηρήσουν αποχή από τα μαθήματα τους την 3η περίοδο των μαθημάτων μετά το 1ο διάλλειμα.

Αναφέρει ότι η αποχή θα είναι σε όλα τα λύκεια, εξατάξια γυμνάσια και τεχνικές σχολές.

Σημειώνει ότι πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά μέτρων.

Προσθέτει, επίσης, ότι αντιπροσωπεία των ΕΣΕΜ-ΠΣΕΜ θα συμμετέχει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τρίτη, 16 Μαρτίου, όπως αποφασίστηκε στην συνάντηση του Φορέα κατά της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης.

Τέλος, η ΠΣΕΜ απευθυνόμενη προς τις διευθύνσεις των σχολείων, αναφέρει ότι δεν θα πρέπει να μπουν απουσίες για την περίοδο που θα γίνει η αποχή αφού σύμφωνα με τον κανονισμό 13, παράγραφος 11 ''σε μαθητή που συμμετέχει σε εκδήλωση της ΠΣΕΜ δεν σημειώνονται απουσίες''.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου