Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΑ ΚΑΤΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΟΡΙΟΥ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Φορέας ενάντια στην επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης εκφράζει την έντονη του δυσαρέσκεια, που για μια ακόμη φορά επαναφέρεται ο εφιάλτης του Ορίου αφυπηρέτησης.

Η τροποποίηση νόμου που κατατέθηκε για σταδιακή παράταση του ορίου αφυπηρέτησης των καθηγητών μέχρι το 63ο έτος, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή αναδρομικά από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 αντί από την 1η Σεπτεμβρίου του 2011, στέλλει στην ανεργία 330 εκπαιδευτικούς με σκοπό την εξυπηρέτηση ελαχίστων υψηλόμισθων εκπαιδευτικών που ούτως η άλλως θα αφυπηρετούσαν.

Βλέπουμε τους φόβους μας να επιβεβαιώνονται, αφού τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα της αύξησης του ορίου έχουν στόχο 330 νέους εκπαιδευτικούς. Υπενθυμίζουμε στους εμπνευστές του νέου αυτού νομοσχεδίου, πως με δηλώσεις τους προσπαθούσαν να μας καθησυχάσουν πριν από μερικούς μήνες για τη σταδιακή αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης

Στη σημερινή μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα πως δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση να περάσουν αυτές οι αντινεανικές και αντεργατικές πολιτικές. Ο Φορέας θα σταθεί ανάχωμα στην όποια προσπάθεια μαγειρεύουν ορισμένοι και πλήττει άμεσα τη νέα γενιά.

Θέλουμε παράλληλα να χαιρετίσουμε την στάση του ΑΚΕΛ το όποιο δια μέσου του βουλευτή κ. Λαμάρη μας διαβεβαίωσε πως είναι κάθετο σε αυτή την νέα πρόταση νόμου και θα σταθεί στο πλευρό μας για απόρριψη της. Καλούμε παράλληλα και τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και να μην συναινέσουν στην καταδίκη 330 εκπαιδευτικών.

Σήμερα απαιτήσαμε από τα κόμματα τον άμεσο τερματισμό όποιας συζήτησης στην Βουλή για το όλο θέμα και τους καλέσαμε όπως εγκαταλείψουν αυτές τις πολιτικές. Πολιτικές που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα σταματήσουμε εδώ. Αναμένουμε την τοποθέτηση των υπολοίπων κομμάτων και προειδοποιούμε πως τα μέτρα μας θα κλιμακωθούν εάν ορισμένοι συνεχίσουν να έχουν στο στόχαστρο το νεολαιίστικο κίνημα για την προώθηση μικροπολιτικών ρουσφετιών.

Μαζικοί Φορείς: ΠΟΦΕΝ, ΠΣΕΜ, ΠΟΕΔ.
Οι Νεολαιίστικες Οργανώσεις: ΕΔΟΝ, ΝΕΔΗΚ, Νεολαία ΕΔΕΚ, ΝΕ.ΟΙ.
Οι Φοιτητικές Παρατάξεις: Προοδευτική Κ.Φ., ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ. Αναγέννηση, ΔΗ.Κ.Φ. Αγώνας.
Οι Οργανώσεις: Καθηγητών, δασκάλων, αδιόριστων καθηγητών Κίνηση Αδιόριστων Καθηγητών, Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών, Συνεργασία Καθηγητών, Προοδευτική Κίνηση δασκάλων-νηπιαγωγών, Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση δασκάλων-νηπιαγωγών.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΙΟΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΠΟΛΙΤΕΣ

11/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου