Τελευταίες ειδήσεις

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ξεχείλισε η οργή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, από τις 3.30 τις μέχρι τις 5, εκδήλωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Η εκδήλωση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας , για την πρόνοια στον κρατικό προϋπολογισμό, για αύξηση των διδακτικών περιόδων των εκπαιδευτικών από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, κάτι που θα οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες συμβασιούχους.
Η εκδήλωση ήταν η πιο δυναμική των τελευταίων δύο δεκαετιών αφού ήταν έκδηλη η οργή και η αγανάκτηση των διαδηλωτών, πολλοί από τους οποίους (συμβασιούχοι) κινδυνεύουν να μείνουν αδιόριστοι το Σεπτέμβριο. Συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Όχι περικοπές στην παιδεία», «όχι στην ανεργία», «παιδεία = ανάπτυξη», «όχι στην ατιμωρησία», «παιδεία, το μέλλον της κοινωνίας», «όχι στο ξεπούλημα της παιδείας», «όχι στη φτωχοποίηση της κοινωνίας», «μνημόνιο= μνημόσυνο της νέας γενιάς», «εκπαίδευση στην ανεργία = κοινωνία στο μεσαίωνα».
Λόγω της εκρηκτικής ατμόσφαιρας που επικράτησε, η αστυνομία δεν άνοιξε την πόρτα του υπουργείου για να επιδοθεί το ψήφισμα φοβούμενη την έφοδο των διαδηλωτών. Παρά την έκκληση των ηγεσιών των εκπαιδευτικών να υποχωρήσουν σε απόσταση ασφαλείας από την είσοδο, αυτό δεν έγινε κατορθωτό. Έτσι, οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων, οδηγήθηκαν στο υπουργείο δια της εισόδου που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο στάθμευσής του.

πηγή: Paideia-News.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου