Τελευταίες ειδήσεις

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Μετά τον «Αριστοτέλη» τα …γαλατάκια

 Μετά τον «Αριστοτέλη» τα …γαλατάκια

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*  
Ένας πασάς έρχεται κι’ άλλος πασάς διαβαίνει!  Και το πλιάτσικο συνεχίζεται. Την ώρα που το σκάνδαλο «Αριστοτέλης» βρίσκεται σε εξέλιξη, ένα καινούργιο έρχεται να προστεθεί στο Υπουργείο Παιδείας. Ο λόγος για τα γαλατάκια τα οποία μοιράστηκαν, αφού αγοράστηκαν από το Υπουργείο, στα άπορα παιδιά των σχολείων. Και εδώ, φαίνεται, να μην ακολουθήθηκε καμιά νενομισμένη διαδικασία. Έχει συμβληθεί το Υπουργείο με συγκεκριμένη εταιρεία. Της αρεσκείας του!   Αγνοώντας ΟΛΟΥΣ και ΟΛΑ. Σαν να λέμε: «Το κράτος είμαι εγώ».
Σαν να μην υπάρχει ο νόμος περί προσφορών. Τίθενται, λοιπόν, τα εξής ερωτήματα:
  • Γιατί ο Υπουργός Παιδείας, και πάλι δεν ρώτησε κανένα;
  • Γνώριζε τις διαδικασίες;
  • Συνδέονται τα πιο πάνω με την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας από το Υπουργείο;
  • Παρενέβη, όντως, η Γεν. Διευθύντρια και υπέδειξε στον Υπουργό τις διαδικασίες που έπρεπε ν’ ακολουθήσει, τη στιγμή μάλιστα που το Υπουργείο θα κατέβαλλε και κονδύλι αρκετών χιλιάδων ευρώ;
  • Αν δεν έγιναν τα πιο πάνω, συνιστούν διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.
  • Μετά την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας, στάληκε, όντως, ερευνών λειτουργός από τη Γενική Λογίστρια και αν ναι, ποιο ήταν το πόρισμά του;
  • Ήταν ή δεν ήταν, η κατά νόμου υπεύθυνη η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου να χειριστεί το όλο θέμα;
Υπάρχουν ακόμα και ζητήματα που αφορούν τους μηχανισμούς διοχέτευσης, αν δόθηκαν σαφείς οδηγίες, αν ακολουθήθηκαν οι καλύτεροι όροι διαπραγμάτευσης, αλλά όλ’ αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
Αναμένουμε, λοιπόν, ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Υπουργό Παιδείας και γι’ αυτό το ζήτημα, το οποίο θεωρούμε εξίσου σοβαρό, τη στιγμή μάλιστα που έγινε διαχείριση χρημάτων με αδιαφανείς διαδικασίες.  Σε αντίθετη περίπτωση είναι υπόλογος απέναντι σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, στην κοινωνία ολόκληρη. Μη μας πείτε πάλι, κ. Υπουργέ, πως ότι κάνατε το κάνατε για το καλό των παιδιών, ή ότι προσφέρατε γαλατάκια που είναι ωφέλιμα για τα παιδιά, γιατί θα είστε και πάλι εκτός θέματος.
Θα μείνετε και πάλι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος. Θα χαρούμε, ειλικρινά, να μας διαψεύσετε.
*Πρόεδρος Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου