Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Προέδρου για αναπομπή του νόμου για το 63ο

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

21 Ιουλίου 2010

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών χαιρετίζει την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ν’ αναπέμψει τον άδικο και αντινεανικό νόμο για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των καθηγητών στο 63ο.

Ταυτόχρονα καλούμε τα κόμματα που το ψήφισαν (ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ) ν’ αφουγκραστούν, έστω και τώρα, τη φωνή αγωνίας των χιλιάδων νέων που καταδικάζονται για πολλά χρόνια στην ανεργία και την υποαπασχόληση, γκρεμίζοντας ταυτόχρονα τα όνειρα και τις προσδοκίες τους στο ξεκίνημα μιας καινούριας ζωής και να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Η ψήφιση του νόμου αντιστρατεύεται ακόμα το λαϊκό αίσθημα το οποίο εκφράστηκε μέσα από δημοψήφισμα των καθηγητών και το οποίο κατάδειξε την θέλησή τους για μη επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης. Αγνοήθηκε πλήρως η κοινωνική, η εκπαιδευτική και συνδικαλιστική πτυχή του θέματος, ενώ προτάχθηκε, δυστυχώς από τα τρία κόμματα που την ψήφισαν, η οικονομικιστική αντίληψη.

Ευθύνες φέρει φυσικά και η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία δεν έλαβε υπόψη την απόφαση του κλάδου (δημοψήφισμα) παραχαράσσοντας τη βούλησή του. Αρνείται μάλιστα να το φέρει εκ νέου στη βάση των καθηγητών, φοβούμενη το αποτέλεσμα.

Η Προοδευτική προειδοποιεί ότι η παράταση στο 63ο είναι ο προθάλαμος για την παράταση στο 65ο, στο 67ο, στο 70ο … Καλούμε τους νέους αλλά και τους εκπαιδευτικούς, που απέδειξαν ότι συστρατεύονται με τους νέους, σε συνεχή αγώνα για προάσπιση των κεκτημένων, το μόνο σωστό τρόπο διεκδίκησης των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου