Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση:«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ»

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ξεκαθαρίζει προς όλους ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της για μηδενικό συντελεστή εισδοχής στα κυπριακά πανεπιστήμια με διεθνή πιστοποιητικά. Δυστυχώς, με την ομόφωνη απόφαση της βουλής, κατοχυρώνεται το ποσοστό του 3% για εισδοχή με διεθνή πιστοποιητικά. Η ΟΕΛΜΕΚ, με τη διαφωνία της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ και της Νέας Κίνησης, χαιρέτησε τότε την απόφαση της βουλής. Η απόφαση προνοεί επίσης ότι πρέπει να  ρυθμιστούν κανονισμοί για τη διαδικασία με την οποία θα επιλέγονται οι υποψήφιοι για τη συγκριμένη κατηγορία. 

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ πιστεύει ότι ο αγώνας μας πρέπει να προσανατολιστεί στη μη ψήφιση κανονισμών για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα εμποδιστεί η υλοποίηση της απόφασης της βουλής. Δυστυχώς, οι κακοί χειρισμοί που έγιναν από τη ΟΕΛΜΕΚ, μάς οδήγησαν  σε τετελεσμένα που δεν μας αφήνουν άλλες επιλογές.     

Η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ αρνείτο πεισματικά να αποδεχτεί και να συζητήσει κανονισμούς με μηδενικό συντελεστή και για ένα χρόνο παρέμεινε στην απραξία χωρίς να πάρει κανένα μέτρο.  Απέρριψε ακόμα και σειρά μέτρων που πρότεινε η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ.  Όταν τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο, η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, σε κατάσταση πανικού, κράτησε  ομήρους τους γονείς και τους μαθητές με την αποχή από τις Παγκύπριες.  Αλλά και τότε ακόμα δεν απαιτούσε την ψήφιση κανονισμών, με μηδενικό συντελεστή εισαγωγής με διεθνή πιστοποιητικά, γεγονός που θα έθετε τέρμα στην αυθαιρεσία του πανεπιστημίου Αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη ζητούσε να αποσυρθούν οι κανονισμοί και δεν μπόρεσε να διαβλέψει ( παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ) ότι η απουσία  κανονισμών άφηναν το πανεπιστήμιο ελεύθερο να προχωρήσει μονομερώς.   Αυτά τονίζαμε και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, αυτά τονίζαμε και στις συνεδρίες του Κ.Δ.Σ. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε από την πλειοψηφία της ΟΕΛΜΕΚ . Η καθυστέρηση της ψήφισης των κανονισμών έδωσε το δικαίωμα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου να προχωρήσει στην εγγραφή φοιτητών με βάση τα διεθνή πιστοποιητικά (GCE και άλλα), δημιουργώντας τετελεσμένα.

Μόνο τότε η ΟΕΛΜΕΚ αντιλήφθηκε ότι η απουσία κανονισμών εξυπηρετούσε μόνο αυτούς που ήθελαν την εισαγωγή φοιτητών με διεθνή πιστοποιητικά πρόσβασης. Δυστυχώς, τότε αντιλήφθηκε την ορθότητας της θέσης της  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ (ψήφιση κανονισμών με μηδενικό συντελεστή για διεθνή πιστοποιητικά) και αποφάσισε να πιέσει σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Να το θεωρήσουμε ως έλλειψη διορατικότητας ή εξυπηρέτηση  μικροπολιτικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων; Δυστυχώς, όμως, ήταν πια πολύ αργά για να μπορέσει να πιέσει και να πείσει.  

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ πιστεύει ότι οι χειρισμοί της ΟΕΛΜΕΚ μάς έχουν οδηγήσει δυστυχώς σε αδιέξοδα που μόνο με την παγοποίηση της απόφασης της βουλής μπορούμε να απεγκλωβιστούμε. Γι’ αυτό καλούμε την ΟΕΛΜΕΚ να αγωνιστεί σ’ αυτή την κατεύθυνση.  


Για την εκτυπώσιμη μορφή της ανακοίνωσης πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου