Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΡΙΟΥ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ


Η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών εκφράζει την μεγάλη της ανησυχία για τις δηλώσεις που είδαν το φώς της δημοσιότητας αυτές τις μέρες με τις οποίες επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για επαναφορά του ζητήματος επέκτασης των ορίων αφυπηρέτησης στο τομέα της εκπαίδευσης.Το θέμα της επέκτασης των ορίων αφυπηρέτησης επανέρχεται κατά καιρούς από την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ η οποία προσπαθεί ετσιθελικά να το επιβάλει στους εκπαιδευτικούς αγνοόντας πλήρως την απόρριψη του και χωρίς να συνιπολογίζει τις αρνητικές-καταστροφικές επιπτώσεις που θα επέλθουν στις τάξεις της νεολαίας και των εργαζομένων.

Πρόκειται για ένα μέτρο για το οποίο ολόκληρο το Φοιτητικό Κίνημα αλλά και πολλές άλλες οργανώσεις έχει πλείστες τόσες φορές στο παρελθόν εκφράσει την κάθετη διαφωνία του με μαζικές και δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις, αποφάσεις και ψηφίσματα. Η κάθετη διαφωνία μας έγκειται στο γεγονός ότι τυχών επέκταση των ορίων αφυπηρέτησης θα οδηγήσει σε επέκταση της ανεργίας στους νέους, ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Πέραν αυτού πρόκειται για ένα ξεκάθαρα αντιλαϊκό μέτρο που πλήττει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους νέους ευρύτερα στην δύσκολη περίοδο της αρχής της οικογενειακής ζωής.

Ως Προοδευτική Κ.Φ. καλούμε όλους όσους προσπαθούν να επιβάλουν στους φοιτητές αύτο το αντινεανικό μέτρο να αναθεωρήσουν την πρόθεση τους αλλιώς δηλώνουμε πανέτοιμοι να υπερασπιστούμε δυναμικά αυτά που μας ανήκουν.


Γραφείου Τύπου
29 Οκτωβρίου 2009

4 σχόλια:

  1. σε όλο τον κόσμο υπάρχει φοιτητικό κίνημα

    στην κύπρο υπάρχει φυτικό α-κίνημα

    φυτά που απλά έχουν σαν όραμα να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι

    και το αίτημα τους είναι απλά να φύγουν πιο γρήγορα οι γέροι για να μπούμε εμείς

    όχι επειδή η επέκταση του ορίου πλήττει βάναυσα την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου 60 και πλέον χρονών ο οποίος επιτέλους πρέπει να ξεκουραστεί και να απολαύσει χωρίς άγχος την ζωή του

    αλλά αποκλειστικά και μόνο για να μπούν τα φυτά του φυτικού α-κινήματος της μαλθάκιας κύπρου

    που είναι ρε οι φοιτητές να συμπαρασταθούν στον αγώνα των απεργών στο καφε λα μοτ;;;

    α ναι, είναι στις μπουατ και παίζουν πιλόττα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν κρίνουμε την νεολαία και τους αγώνες της και να μην μηδενίζουμε τα πάντα. Ειδικά την οργανωμένη νεολαία της αριστεράς που έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές ότι δεν είναι των café και της πιλόττας.
    Παραθέτω και την ανάκοίνωση της ΕΔΟΝ για το θέμα που αναφέρει ο φίλος:

    "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ εκφράζει την αλληλεγγύη του και την ολόπλευρη συμπαράσταση του προς τους απεργούς του Cafe Voici La Mode για τον δίκαιο αγώνα που πραγματοποιούν.

    Παρατηρούμε μετά λύπης μας παρατηρούμε την απαράδεκτη στάση της συγκεκριμένης εταιρείας να ενεργεί με μια αυταρχική, ετσιθελική και εκβιαστική συμπεριφορά, που στόχο έχει να πλήξει τους θεσμούς, τις νομοθεσίες, τις συλλογικές συμβάσεις και τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων.

    Οι αντιεργατικές συμπεριφορές αυτού του είδους δεν πρέπει να επικρατήσουν, γιατί θα μας οδηγήσουν δεκαετίες πίσω με αποτέλεσμα να έχουμε μια οπισθοδρόμηση στην κοινωνική αδικία, την ανισότητα, την εκμετάλλευση, την κατάργηση των κοινωνικών κατακτήσεων, όπου το κέρδος θα συσσωρεύεται στους λίγους έναντι στο μόχθο και το κόπο των πολλών που είναι οι εργαζόμενοι.

    Ταυτόχρονα θεωρούμε πως ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων είναι πλέον αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας και ειδικότερα των εργαζομένων.
    Η ΕΔΟΝ διαβεβαιώνει τους απεργούς για την απέραντη της στήριξη, στις προσπάθειες που καταβάλλουν και καλούμε την νέα γενιά να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους με το να επισκεφθεί την κινητοποίηση έξω από το Cafe Voici La Mode εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη στον δύσκολο αγώνα που καταβάλλουν.

    Κ.Σ. ΕΔΟΝ
    29/10/2009"

    Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. alexis

    en eshiete upothesi re arnia!!!!!!!!!!!!!

    piennete re na stiriksete tous anthropous empraxta! MAzapsete re lefta tzie parte tous na ta moirastoun oi apergoi.

    Afou ballete eisodous stes foititikes bradies doste ta se autous afou eseis eiste anikanoi na kamete agona.

    pos tin eipes file? ARISTERH neolaia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε την οργανωμένη πάλη δεν την επιβάλλει κανένας στους άλλους. Και όποιος επιθυμεί την οργανωμένη πάλη δεν βρίζει τους άλλους. Επιλέγει ένα οργανωμένο σύνολο και παλέυει και αυτός συμβάλλωντας για να προωθησει τα δικά του πιστεύω ή αν δεν τον εκφράζει κανένα οργανωμένο σύνολο προσπαθεί να στήσει κάποιο άλλο και να δώσει τη μάχη του. Σε κάθε όμως περίπτωση χρειάζεται συνεργασία με όσους το δυνατό περισσότερους. Και αυτό δεν κερδίζεται βρίζοντας τους αλλά επιδιώκοντας επαφή μαζί τους και ζητώντας συμπαράταξη.

    Αυτά από εμένα χωρίς να έχω καμία πρόθεση να σου κάνω μαθήματα, αλλά προσωπικά έτσι έμαθα να λειτουργώ. Πολλές φορές χρειάζονται και ατομικές πρωτοβουλίες για να τραβήξεις ακόμα και οργανωμένα σύνολα μαζί σου.

    Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή