Τελευταίες ειδήσεις

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΛΜΕΚ για Γυμνάσιο Λινόπετρας

Επειδή περιέπεσε στην αντίληψή μας δήθεν «ψήφισμα Καθηγητικού Συλλόγου Γυμνασίου Λινόπετρας» το οποίο στάληκε στα σχολεία από δυο συναδέλφους, η Οργάνωσή μας ξεκαθαρίζει τα πιο κάτω:
v  Καμιά συνεδρία του καθηγητικού συλλόγου δεν έλαβε χώρα στο συγκεκριμένο σχολείο, αλλά σύναξη κάποιων εκπαιδευτικών (πουθενά δεν φαίνονται υπογραφές ή ο ακριβής αριθμός των συγκεντρωθέντων).
v  Η παρατήρηση της Διευθύντριας για την πρόσκληση της εθνικής επετείου δεν αφορούσε την ελληνική σημαία (φόντο) αλλά την όλη αισθητική της πρόσκλησης και ούτε απαίτησε την αφαίρεση της ελληνικής σημαίας.
v  Όσον αφορά το μυστήριο της εξομολόγησης, η Διευθύντρια δεν αρνήθηκε την τέλεση του μυστηρίου αλλά ζήτησε σχετικές οδηγίες από το ΥΠΠ, μετά από επιστολή που έλαβε από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, ότι διοριζόταν για τη σχολική χρονιά 2009 – 2010 ιερέας – πνευματικός για το σχολείο και ότι θα επισκεπτόταν μια φορά την εβδομάδα το σχολείο για εξομολόγηση.  Το ΥΠΠ απάντησε ως εξής στην Διευθύντρια.
1.    «Σύμφωνα με την ισχύουσα πρακτική, το μυστήριο της εξομολόγησης τελείται στα Σχολεία Μ.Ε. από ιερείς, οι οποίοι αποστέλλονται από την οικεία Μητρόπολη, σε συνεργασία με τους Θεολόγους και κατόπιν εγκρίσεως της Διεύθυνσης εκάστου σχολείου.
2.    Η συμμετοχή των μαθητών στο μυστήριο είναι προαιρετική και λαμβάνεται πρόνοια ώστε να μην εμποδίζεται η ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων».
Η Διευθύντρια, μετά τις πιο πάνω διευκρινήσεις, προχώρησε στις σχετικές διευθετήσεις για την εξομολόγηση στο Σχολείο.
Όσον αφορά τις συγκεντρώσεις των μελών της ΟΕΛΜΕΚ για σκοπούς ενημέρωσης ή διαχείρισης προβλημάτων των σχολείων, αυτό αποφασίζεται από τη Γραμματεία της Οργάνωσης, σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις των σχολείων, κάτι το οποίο δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι οι ενέργειες των δυο συναδέλφων είναι αντιδεοντολογικές και κατά συνέπεια υποσκάπτουν την ίδια την Οργάνωση, πολύ περισσότερο, όταν αυτές γίνονται από μέλη του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ, χωρίς καν να ενημερωθεί η ηγεσία της Οργάνωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι σύγκληση του Καθηγητικού Συλλόγου μπορεί να γίνει με τις υπογραφές του 1/3 των μελών του Καθηγητικού Συλλόγου, με βάση τις πρόνοιες των κανονισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου