Τελευταίες ειδήσεις

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Διεκδικούμε ένα νέο δημοκρατικό – αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης

Πάγιο αίτημα της ΟΕΛΜΕΚ είναι η κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος αξιολόγησης-επιθεωρητισμός. Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κίνηση παλεύει εδώ και χρόνια ενάντια σε κατεστημένα για την κατάργηση του επιθεωρητισμού.

Το προτεινόμενο σχέδιο αξιολόγησης μάς προσφέρει τη διέξοδο από το συντηρητικό αυτό θεσμό με το β’ σενάριο που προτείνεται για την ανέλιξη των εκπαιδευτικών  στο υπό συζήτηση νέο σχέδιο αξιολόγησης.

Δυστυχώς, όμως, η πλειοψηφία της ΟΕΛΜΕΚ αρνείται να συμμετάσχει στο διάλογο προφασιζόμενη ότι αναμένει τις απαντήσεις στα 32 ερωτήματα που έθεσε. Τα ερωτήματα όμως αυτά αφορούν το τελευταίο κεφάλαιο της πρότασης και αναφέρονται στον αριθμό των θέσεων προαγωγής. Το κεφάλαιο όμως αξιολόγηση δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στον αριθμό των θέσεων προαγωγής.

Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε ένα σύστημα αξιολόγησης που θα προάγει την πρωτοβουλία, τη δημοκρατία, την αξιοκρατία και θα απαλλάξει τους εκπαιδευτικούς από την ψυχολογική και όχι μόνο καταπίεση. Ασφαλώς οι κεκτημένες θέσεις προαγωγής επ’ ουδενί δεν θα αποδεχτούμε να μειωθούν, όμως άμεσα πρέπει να προχωρήσουμε στο διάλογο για τα υπόλοιπα κεφάλαια της πρότασης για την αξιολόγηση (επιθεωρητισμός), πράγμα που οι άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν ήδη πράξει.

Καλούμε την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ να προβληματιστεί και να κάνει δεύτερες σκέψεις για την απόφαση της. Η ίδια η οργάνωση ακόμα δεν έχει συζητήσει και δεν έχει διαμορφώσει οποιαδήποτε θέση για το νέο σχέδιο παρόλο που μας δόθηκε εδώ και πέντε μήνες. Πρέπει άμεσα να συζητήσει την πρόταση για την αξιολόγηση και να μπει στο διάλογο ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα ο διάλογος.


16 Οκτωβρίου 2009
Για να εκτυπώσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου