Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Γ΄ ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ (6-8/4/2012)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επαρχιακή Ορχήστρα Σχολείων Λευκωσίας είναι μια ομάδα νέων  μουσικών από δημόσια σχολεία της Λευκωσίας. Δημιουργήθηκε το 2003 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Υπεύθυνοι για τη λειτουργία, τις δοκιμές και τη διεύθυνση της είναι ο Καθηγητές Μουσικής Ευαγόρας Καραγιώργης και Νίκος Κοιλιαρής.

Μέσα από συνεχή μουσική παρουσία και άσκηση, η ΕΟΣΛ ευελπιστεί να προσφέρει ουσιαστικές μουσικές εμπειρίες στους μαθητές-μέλη της καθώς και να φέρει στα ακροατήριά της το έργο σημαντικών Κυπρίων, Ελλήνων και ξένων συνθετών. 

Το 2008 η ΕΟΣΛ δημιούργησε τις ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, μια μουσική περιδιάβαση σε Κοινότητες και Δήμους της Κύπρου. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Κύπρο αλλά παρουσιάστηκε και στο εξωτερικό (Φεστιβάλ Young Prague 2005 στην Τσεχία, Διεθνές Φεστιβάλ για Ορχήστρες Νέων του Harrogate 2007 και στο Neerpelt Youth Music Festival 2009.

Το 2011 διοργάνωσε το 2ο Μουσικό Εργαστήρι Νέων στην Πάφο ενώ φέτος συνεχίζει με το 3ο Μουσικό Εργαστήρι Νέων. Για το σκοπό αυτό η ΕΟΣΛ θα βρίσκεται στην Πάφο από τις 6-8 Απριλίου. Στο εργαστήρι θα διδάξουν οι Μάριος Νικολάου κρουστά,  Πέτρος Στυλιανού έγχορδα και Γιάννης Μυράλης πνευστά. Με τη λήξη του εργαστηρίου θα ακολουθήσει συναυλία με έργα των: L. v. Beethoven, J. S. Bach, M. Χατζιδάκι, Sh. Harnich/J. Bock, G. Rossini, Δ. Σαββόπουλου, Fr. Mercury.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Απριλίου 2012 στις 11:30 π.μ. στo Αρχαίο Ωδείο Κάτω Πάφου. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Τη συναυλία στηρίζουν:
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων (Τμήμα Αρχαιοτήτων)
Δήμος Πάφου

Για περισσότερες πληροφορίες: Ευαγόρας Καραγιώργης 99671798

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου