Τελευταίες ειδήσεις

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση Προοδευτικής: Δεν θα δεχτούμε να μείνουν εν ενεργεία συνάδελφοι αδιόριστοι

Καθυστερούν φέτος σε μεγάλο βαθμό οι διορισμοί των Συμβασιούχων στη Μέση Εκπαίδευση. Οι δε πολύ μικρός αριθμός διορισμών που ανακοινώθηκε στις 10/8 προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα στους Συμβασιούχους συναδέλφους, οι οποίοι ενώ εργάζονταν, ορισμένοι για πέραν των δύο χρόνων, φέτος είναι ακόμα αδιόριστοι και με κίνδυνο να μείνουν εντελώς εκτός διορισμού καθ’ όλη τη Σχολική χρονιά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε με τις υπολογισμό των αναγκών των σχολείων στη βάση αυστηρά των 25 ατόμων ανά τάξη, χωρίς να αφήνονται περιθώρια για εγγραφές τον Σεπτέμβρη, που πάντα υπάρχουν, ειδικά σε συγκεκριμένα σχολεία. Αυτό βέβαια πιστεύουμε θα δημιουργήσει αλυσιδωτά προβλήματα στη στελέχωση, και τον προγραμματισμό λειτουργίας των Σχολείων στη νέα χρονιά. Προειδοποιούμε, ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών ότι δε θα δεχτούμε την εύκολη λύση των τάξεων με 26 ή 27 μαθητές.

Ο πολύ πετυχημένος θεσμός του υπεύθυνου τμήματος που προσφέρει πολλά στους μαθητές αλλά και στην όλη λειτουργία του Σχολείου, πρέπει επίσης να εφαρμοστεί άμεσα σε ολόκληρη την Β Γυμνασίου και όχι αποσπασματικά στο 30% των τάξεων. Άλλωστε αυτό και πάλι θα δημιουργήσει Σχολεία ή τάξεις διαφορετικών ταχυτήτων.

Η Προοδευτική Κ.Κ. καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να ενδιατρίψει άμεσα στα προβλήματα που είναι προφανές πλέον ότι θα αντιμετωπίσουμε τη νέα σχολική χρονιά με κυριότερο στόχο τη μη θυματοποίηση συναδέλφων που δούλευαν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία για χάριν «εξοικονομήσεων».

Λευκωσία, 10 Αυγούστου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου