Τελευταίες ειδήσεις

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

OELMEK: Μη επαναδιορισμός αριθμού έκτακτων εκπαιδευτικών στο Δημόσιο Σχολείο

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας πληροφορούμε ότι η Οργάνωσή μας από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση (τις πρώτες μέρες Ιουλίου 2010), για τον κίνδυνο μη επαναδιορισμού των εκτάκτων συναδέλφων που εργάζονταν στο Δημόσιο Σχολείο, ενήργησε άμεσα και προέβηκε στις εξής ενέργειες:

1) Εξέδωσε ανακοίνωση στις 7 Ιουλίου 2010 με την οποία γνωστοποιούσε την ύπαρξη κινδύνου μη επαναδιορισμού των έκτακτων συναδέλφων και προειδοποιούσε ότι δεν θα δεχθεί θυματοποίηση των συναδέλφων.

2) Με επιστολή της επίσης στις 7 Ιουλίου 2010, αλλά και τηλεφωνικά η Οργάνωσή μας ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για συζήτηση του θέματος αυτού. Ο Υπουργός απουσίαζε για πολλές μέρες στο εξωτερικό και όταν επέστρεψε μας όρισε συνάντηση στις 4 Αυγούστου 2010.

3) Λόγω της απουσίας του Υπουργού, η Οργάνωσή μας ζήτησε επίμονα συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠ για συζήτηση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Στη Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠ εκφράσαμε τις ανησυχίες και την αγωνία μας για τον κίνδυνο μη επαναδιορισμού εκτάκτων συναδέλφων μας και καταστήσαμε σαφές ότι δε θα δεχθούμε κάτι τέτοιο. Στις συναντήσεις με τον ΥΠΠ και τη Γενική Διευθύντρια η ΟΕΛΜΕΚ υπέβαλε συγκεκριμένα μέτρα και εισηγήσεις που έπρεπε να ληφθούν, για να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα στο θέμα του επαναδιορισμού των συναδέλφων όπως:

α) Πλήρη εφαρμογή του Υπεύθυνου Τμήματος στη Β΄ Γυμνασίου από 01/09/2010.

β) Απαλλαγή όλων των Διευθυντών των Γυμνασίων από τα διδακτικά τους καθήκοντα.

γ) Όσοι έκτακτοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ήταν διορισμένοι τις προηγούμενες χρονιές, δεν διοριστούν και θα κληθούν να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης, να έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν στην πρωινή φοίτηση για να παίρνουν το επίδομα των €1025, πράγμα το οποίο έγινε αποδεκτό.

Επίσης επικοινωνήσαμε άμεσα με την ΕΕΥ και ζητήσαμε να επιτρέψει στους συναδέλφους να υποβάλουν αίτηση για αντικαταστάτες, πράγμα το οποίο η ΕΕΥ αποδέχθηκε και ήδη έχει δημοσιευθεί σχετική ανακοίνωση.

4) Επόμενή μας ενέργεια ήταν να συναντηθούμε με τα κόμματα για συζήτηση του θέματος. Συναντηθήκαμε με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Παιδείας του ΑΚΕΛ και επίσης και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και Αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Τορναρίτη. Τηλεφωνικά είχαμε ενημερώσει όλα τα κόμματα για το θέμα αυτό έγκαιρα. Απόρροια τούτου ήταν να τεθεί και να συζητηθεί από τους βουλευτές όλων των κομμάτων στην τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής.

5) Η Γραμματεία της Οργάνωσής μας η οποία αντιμετωπίζει και διαχειρίζεται το θέμα αυτό με υπευθυνότητα, αποφάσισε να καλέσει τους επηρεαζόμενους εκπαιδευτικούς σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την Τρίτη 07/09/2010 στις 12.00 μ., αποδεικνύοντας έτσι την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς και μαζί να δώσουμε τη μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

6) Την Τετάρτη 08/09/2010 στις 1.00μ.μ. η Γραμματεία της Οργάνωσής μας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Παιδείας για να συζητήσει μαζί του για μία ακόμη φορά το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο πρωτίστως είναι κοινωνικό και θα απαιτήσει να ληφθούν εκείνα τα μέτρα έτσι ώστε το πρόβλημα να περιοριστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω αλλά και άλλων έντονων διαβημάτων της Γραμματείας της Οργάνωσής μας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκύπτει σαφέστατα ότι το θέμα αυτό αντιμετωπίστηκε από την Οργάνωσή μας με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα και ότι έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες.

Αγαπητοί συνάδελφοι, οι οδηγίες του ΥΠΠ για αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας έτσι ώστε σε κάθε τμήμα οι μαθητές να μην υπερβαίνουν τους 25 από την νέα σχολική χρονιά, απέφεραν συνολικά μείωση των τμημάτων κατά 57 (ουσιαστικά περίπου 85 καθηγητές λιγότερους σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές). Σε συσχετισμό με διάφορους άλλους παράγοντες, όπως το μαζικό ενδιαφέρον εκπαιδευτικών για διορισμό που δεν ενδιαφέρονταν τις προηγούμενες χρονιές, ο διορισμός πολλών εκπαιδευτικών που παρακολουθούσαν σε πρωινή φοίτηση το ΠΠΚ, ο διορισμός εκπαιδευτικών από τον πίνακα των «Ειδικών Κατηγοριών», συνηγόρησαν έτσι ώστε να διαφοροποιηθεί η εικόνα των έκτακτων εκπαιδευτικών ως πρόσωπα και ένας μεγάλος αριθμός να τεθεί εκτός εργασίας.

Επιπρόσθετα, σας υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι μέσα στα πλαίσια της πολιτικής μας και του στόχου μας για αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου θα εφαρμοστούν τα πιο κάτω μέτρα τα οποία αναβαθμίζουν περαιτέρω το Δημόσιο Σχολείο, αλλά και απέφεραν 51 νέους διορισμούς για τους εκπαιδευτικούς:

  • Εφαρμογή του Υπεύθυνου Τμήματος στη Β΄ Γυμνασίου κατά 30% από 01/09/2010 και ολοκλήρωσή του τα επόμενα 2 χρόνια.
  • Επέκταση της Εργαστηριοποίησης των μαθημάτων Πληροφορικής και Σχεδιασμού και Τεχνολογίας από 01/09/2010, σε 10 ακόμη Λύκεια.
  • Εργαστηριοποίηση από 01/09/2010 της Βιολογίας στη Γ΄ Λυκείου.
  • Επέκταση του Προγράμματος Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας για τους Αλλόγλωσσους μαθητές από 01/09/2010, σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια.
  • Απαλλαγή και επίσημα από 01/09/2010, των Διευθυντών των Λυκείων, των Εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων και Εξατάξιων Σχολείων από τα διδακτικά τους καθήκοντα.
  • Αύξηση των καθηγητών ΣΕΑ από 01/09/2010 κατά 6.

Τέλος σας πληροφορούμε ότι το περιεχόμενο ανακοίνωσης της Κίνησης «Νέας Πνοής» σχετικά με το θέμα αυτό είναι εντελώς αστήρικτο, αβάσιμο και εκτός πραγματικότητας. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις έχουν σκοπό να παραπλανήσουν, να παραπληροφορήσουν και να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες, τις οποίες μπορεί κάποιος εύκολα να αντιληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου