Τελευταίες ειδήσεις

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ: Αλληλεγγύη με το παγκύπριο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα


Ανακοίνωση για τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις εκ μέρους του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης
Σε ανακοίνωσή του για τη μεθόδευση να ενταχθεί η Κύπρος στο «Συνεταιρισμό για την ειρήνη», το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης σημειώνει:
«Το ΠΣΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του με τον κυπριακό λαό και το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης για τη διακηρυγμένη αντίθεσή του ως προς την ένταξη της Κύπρου στο "Συνεταιρισμό για την Ειρήνη" του ΝΑΤΟ. Ο λαός της Κύπρου, τόσο Ελληνοκύπριοι όσο και Τουρκοκύπριοι, γνωρίζουν καλά το ρόλο του ΝΑΤΟ και των διαφόρων πολεμοκάπηλων μηχανισμών του στην ιστορία, η ίδια η εισβολή και μερική κατοχή της Κύπρου είναι αποτέλεσμα ενός σχεδίου που στηρίχτηκε από το ΝΑΤΟ το 1974 και διαρκεί μέχρι σήμερα.
Οι πρόσφατες κινήσεις συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων της Κύπρου να θέσουν ζήτημα στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ένταξη της Κύπρου στις "βοηθητικές" δομές του ΝΑΤΟ είναι καταδικαστέες ως ενέργειες υποταγής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Πρόκειται για επανειλημμένη προσπάθεια μετά την κατηγορηματική αντίθεση και απόφαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, το 2009, όταν εναντιώθηκε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Επιπλέον αποτελούν πρόκληση στην ιστορική μνήμη και θέληση του φιλειρηνικού λαού της Κύπρου, που αντιτίθεται σθεναρά στο ΝΑΤΟ, στο παλιό και ιδιαίτερα το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ μετά τη Λισσαβόνα το 2010. Ειδικά η Κύπρος με τη γεωστρατηγική εγγύτητα στη Μέση Ανατολή θα χρησιμοποιούνταν στα επιθετικά σχέδια και απειλές του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ ειδικά σε αυτή την περιοχή.
Το ΠΣΕ αντιτάσσεται στο ΝΑΤΟ από την ίδρυσή του και η ιστορία μας δικαιώνει πλήρως. Το ΝΑΤΟ και οι διάφορες δομές συνεργασίας του στοχεύουν στη διασφάλιση των συμφερόντων των πολυεθνικών εταιρειών, των πολιτικών σφαιρών επιρροής και σκορπάνε τον πόλεμο και τον τρόμο σε λαούς και περιοχές. Η συγκεκριμένη εμπλοκή της Κύπρου στις δομές του ΝΑΤΟ θα δημιουργούσε ένα ακόμη πιο αρνητικό περιβάλλον για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και θα δημιουργούσε άλλο ένα εμπόδιο προς αυτήν.

Εκφράζουμε την υποστήριξή μας προς το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, ένα από τα σημαντικά ιστορικά μέλη του ΠΣΕ, που εκφράζει τη γνήσια θέληση του κυπριακού λαού και καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΠΣΕ σε όλο τον κόσμο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Κύπρο. Το ΝΑΤΟ παραμένει κοινός εχθρός όλων των λαών! Ο αγώνας ενάντια στο ΝΑΤΟ σε κάθε χώρα και διεθνώς συνεχίζεται - ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου