Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Νέα επίθεση από το ΔΗΣΥ και την ΟΕΒ στα κεκτημένα των καθηγητών



Ακόμα μια επίθεση δέχονται οι κύπριοι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα από το κατ’ εξοχήν κόμμα που εκφράζει το νεοφιλελευθερισμό. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, παραδέχθηκε σήμερα στο ΡΙΚ ότι ο ΔΗ.ΣΥ. εισηγείται μείωση των κλιμάκων εισδοχής των νεοεισερχομένων εκπαιδευτικών, πιστός σε διαχρονικές θέσεις του κόμματος του. Ταυτόχρονα, ο ΔΗΣΥ εισηγείται αλλαγή του συστήματος εισφορών των νεοεισερχομένων και διατήρηση των απολαβών των υψηλόμισθων υπαλλήλων χωρίς αυξήσεις για τα επόμενα δύο χρόνια. Ταυτόχρονα, ο ΔΗΣΥ ήταν πρωτεργάτης στην υποχρεωτική αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στα 63 χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση. Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι των εργοδοτών και των βιομηχάνων Ο.Ε.Β. εισηγούνται την παγοποίηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για τρία έως πέντε χρόνια (ούτε αυξήσεις, ούτε προσαυξήσεις, όπως λένε χαρακτηριστικά) καθώς και μείωση των κλιμάκων εισδοχής των νέων στη Δημόσια Υπηρεσία! Και μάλιστα όλα αυτά παραμονές της μεγάλης γιορτής ΟΛΩΝ των εργαζομένων, της Πρώτης του Μάη…
Πολύ απλά ο ΔΗ.ΣΥ. και η ΟΕΒ εισηγούνται να μειωθούν οι απολαβές των νέων εκπαιδευτικών, να αυξηθούν οι εισφορές τους στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων και να αφυπηρετούν στα 63 τους. Επιπλέον, όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι για το ΔΗΣΥ θεωρούνται υψηλόμισθοι, να μην πάρουν αυξήσεις για τα επόμενα δύο χρόνια. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται ότι στόχος είναι η καθολική επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης σε πρώτη φάση στα 65 έτη.
Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κίνηση Καθηγητών εκφράζει την έντονη αντίθεσή της με τις προτάσεις που εισηγούνται ο ΔΗΣΥ και η ΟΕΒ, ο οποίες έχουν ως μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Υπενθυμίζουμε ότι ως ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ αγωνιστήκαμε με σθένος για να μην περάσουν αντεργατικές προτάσεις, όπως της υποχρεωτικής αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης στους καθηγητές στο 63ο έτος (στο δημοψήφισμα του Φεβρουαρίου του 2006 όπου η μεγάλη πλειοψηφία των καθηγητών -60%-  απέρριψε την πρόταση, η οποία στη συνέχεια πέρασε με απόφαση 60 περίπου γενικών αντιπροσώπων των υπολοίπων κινήσεων), ενώ παλαιότερα καταφέραμε να αποτρέψουμε πρόταση για μείωση των κλιμάκων εισδοχής των νέων συναδέλφων στη Μέση Εκπαίδευση –επί διακυβέρνησης Γλ. Κληρίδη.      
Είμαστε της άποψης πως εάν ο ΔΗ.ΣΥ. νοιαζόταν πραγματικά για τα δημόσια οικονομικά, θα ψήφιζε τα νομοσχέδια για φορολόγηση του πλούτου που κατέθεσε πέρσι στη Βουλή η κυβέρνηση και δε θα "εφεύρισκε" άλλα μέτρα για αντιμετώπιση δήθεν της οικονομικής κρίσης. Ταυτόχρονα, θέλουμε να γνωρίζουμε κι εμείς όπως και όλοι οι συνάδελφοι, ποια είναι η θέση της ΑΛΛΑΓΗΣ και της ΔΗΚΙ οι οποίες πρωτοστάτησαν, ουσιαστικά ξεπούλησαν τον κλάδο, για την καθολική αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και στη μείωση των μισθών μας, όταν στην τελευταία ΠΣΓΑ εισηγήθηκαν όπως αποδεχτούμε ή μάλλον προτείνουμε στην εργοδοσία να αποκόψει από τους μισθούς μας ένα συγκεκριμένο ποσό. Όταν λοιπόν, η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ πανηγυρίζει για την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης των καθηγητών και καταθέτει προτάσεις προς την εργοδοτική πλευρά για περιορισμό των εισοδημάτων μας, αντιλαμβάνεστε που μας οδηγούν…
Στα πλαίσια αυτά, καλούμε την πλειοψηφία της ΟΕΛΜΕΚ (ΑΛΛΑΓΗ-ΔΗΚΙ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) να υλοποιήσει απόφαση προ διμήνου περίπου του Διοικητικού Συμβουλίου και να καταγγείλει δημόσια (εάν έχουν τη δύναμη να το πράξουν μετά από τέτοια συμπεριφορά) αυτούς που βάλλουν ενάντια στα κεκτημένα του κλάδου. Μάλιστα, στην απόφαση γινόταν λόγος για ονομαστική αναφορά κατά συγκεκριμένων βουλευτών. Απόφαση του ΚΔΣ της Οργάνωσης μας η οποία ποτέ δεν υλοποιήθηκε από την πλειοψηφία (ΑΛΛΑΓΗ-ΔΗΚΙ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ).
Εμείς δηλώνουμε ακόμα μια φορά την παρουσία μας στους αγώνες για δυναμική διεκδίκηση των δικαίων και των αιτημάτων μας ενάντια σε όσους προσπαθούν να μας πλήξουν είτε ως εργαζόμενους είτε ως κοινωνική τάξη προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. 
Επίσης, θα ζητήσουμε έκτακτη συνεδρία του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για συζήτηση και προβληματισμό ως προς τους τρόπους αντίδρασης μας. Εκεί, ελπίζουμε ότι η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ να επιδείξει συνδικαλιστική σωφροσύνη και όχι κομματική ή αντικυβερνητική πίστη.

28/04/2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου