Τελευταίες ειδήσεις

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Νέο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στα κατεχόμενα με ένταση και επεισόδια (Video)


Στους δρόμους βγήκε και πάλι σήμερα η  τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα. Το νέο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα, μπροστά από την ψευδοβουλή.
Πρόκειται για το τρίτο συλλαλητήριο στη σειρά, όχι τόσο μεγάλο όμως σε  συμμετοχή, πολύ πιο δυναμικό όμως σε παλμό και μηνύματα. Αυτή την φορά υπήρξαν πολλές σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας κάτι που προκάλεσε την επέμβαση  της λεγόμενης αστυνομίας.
Τα συνθήματα ήταν κατά της Τουρκίας και της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει στα κατεχόμενα ενώ υπήρξε κα κάψιμο ομοιώματος του Ιρσέν Κιουτσιούκ. Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά τον ανασχηματισμό της ψευδοκυβέρνησης, και μετά την έντονη συζήτηση που διεξάγεται στη ψευδοβουλή για το οικονομικό πακέτο που επιβάλλεται από την Άγκυρα.
Επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι διαδηλωτές αντιλήφθηκαν ότι παρεισέφρησαν εντός της διαδήλωσης ψευδοαστυνομικοί με πολιτική περιβολή.




Τα αίματα άναψαν, ανταλλάγησαν γρονθοκοπήματα και οι υπό κάλυψη ψευδοαστυνομικοί έγιναν καπνός.




--------------------------------------------
(Τελευταία ενημέρωση 10:52)
Στους δρόμους βγαίνει και πάλι σήμερα η  τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα. Το νέο συλλαλητήριο πραγματοποιείται  σήμερα από τις 10.30 το πρωί στα κατεχόμενα, μπροστά από την ψευδοβουλή, το τρίτο κατά σειρά, μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις στις 28 Ιανουαρίου και 2 Μαρτίου στην πλατεία Ινονού στην κατεχόμενη Λευκωσία.
Θα ακολουθήσει καθιστική εκδήλωση, στον ίδιο χώρο, όπου θα στηθεί αντίσκηνο και απόψε θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση. Η συνδικαλιστική πλατφόρμα, διένειμε χθες φυλλάδια με τα οποία καλούσε τον κόσμο για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση.

Σε φυλλάδιο που έχει κυκλοφόρησε η πλατφόρμα με τίτλο ''Κάλεσμα στο λαό'' γράφει ότι η διαμάχη είναι για το δικό τους αύριο, για τα παιδιά τους. Ο ''καβγάς'' αφορά τη δημοκρατία, την προστασία των οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, κάτω από το όνομα της ιδιωτικοποίησης δεν πρέπει να πωληθούν οι ''δημόσιοι'' οργανισμοί, για να είναι τα παιδιά μας αφέντες του μέλλοντος, προστίθεται. Ο ''καβγάς'', αναφέρεται, είναι για την επίλυση του Κυπριακού, για να βρουν οι Τουρκοκύπριοι τη θέση τους στη διεθνή κοινότητα, για την πολιτική τους ισότητα.

Οι διάφορες οργανώσεις που θα συμμετέχουν στην σημερινή εκδήλωση ανακοινώνουν συνεχώς την ώρα συγκέντρωσης και έναρξης της πορείας τους προς τη λεγόμενη βουλή, καθώς και τις διευθετήσεις για τη μεταφορά όσων μένουν εκτός της κατεχόμενης Λευκωσίας. Τη στήριξή της στην εκδήλωση ανακοίνωσε και η πλατφόρμα νέων Κυπρίων. Από το συλλαλητήριο απουσιάζουν τα ''κοινοβουλευτικά'' κόμματα, ενώ στηρίζουν τα ''εξωκοινοβουλευτικά'' κόμματα Νέα Κύπρος και Ενωμένη Κύπρος, καθώς και άλλα μικρά κόμματα.

Οι συντεχνίες των ''δημοσίων'' υπαλλήλων KTAMS και Kamu-Sen κάλεσαν στην εκδήλωση όλους τους Τουρκοκύπριους.
Σε όλες τις πόλεις της κατεχόμενης Κύπρου, στους χώρους εργασίας όπου δραστηριοποιούνται μέλη των δύο συντεχνιών, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τις 9 ή 10 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι.
Η εφημερίδα Αφρίκα καλεί τους οπαδούς των κομμάτων Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό και Κοινοτικής Δημοκρατίας, να αψηφήσουν την αποχή των ηγεσιών και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου