Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Υπουργέ Παιδείας παραιτήσου

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών καλεί τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Κενεβέζο μετά τις διαπιστώσεις της Γενικής Ελέγκτριας για το σκάνδαλο «Αριστοτέλης» να υποβάλει την παραίτησή του ελάχιστη προσφορά στην παιδεία του τόπου.
Μετά και την έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας όπου δεν αφήνεται πλέον καμία αμφιβολία για τις ασήκωτες ευθύνες του Υπουργού Παιδείας σε σχέση με το πολύκροτο θέμα «Αριστοτέλης», τα συγκυβερνώντα κόμματα θα πρέπει να υποδείξουν στον Υπουργό τους τη πόρτα εξόδου.
Παρόλ’ αυτά, έχουν κιόλας παρέλθει αρκετά 24ωρα και:
  • Ο Υπουργός Παιδείας αμφισβητεί και τη Γενική Ελέγκτρια προσπαθώντας να εξεύρει νομικίστικα σημεία, ενώ αποφεύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας.
  • Τα συγκυβερνώντα κόμματα τελούν υπό αμηχανία, αφού προηγήθηκαν δηλώσεις τους ότι αναμένουν πρώτα την Έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας και μετά να τοποθετηθούν.
  • Δεν έχουν αποσταλεί ακόμα τα στοιχεία, που καίνε τον Υπουργό, στη Γενική Εισαγγελία για χειρισμό.
Θα αναμέναμε σίγουρα περισσότερη ευαισθησία από τον Υπουργό της Παιδείας και του Πολιτισμού.  Ο ίδιος, μαζί με τους υπόλοιπους Υπουργούς, υπέγραψε την πολυδιαφημιζόμενη χάρτα δεοντολογίας, κάτω από το «αυστηρό» βλέμμα του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος αρνείται να πάρει θέση, σφυρίζοντας αδιάφορα.
Η αξιοπιστία, το κύρος και η αξιοπρέπεια του Υπουργού έχουν καταρρακωθεί.  Ας μην παρασύρει μαζί του και το υπόλοιπο Υπουργείο. Το mea culpa αποτελεί ίδιον του πολιτικού ανδρός.  Η παραίτηση του θα είναι ελάχιστη προσφορά στην παιδεία του τόπου, την οποία με τις πράξεις του πλήγωσε ανεπανόρθωτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου