Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

ΟΕΛΜΕΚ: Παράλειψη έκδοσης μηνύματος από ΥΠΠ σχετικά με την ημέρα Μνήμης και Τιμής στους Μαχητές της Αντίστασης

Ημερομηνία: 16-12-2014


Τ.Θ. 28917,
2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,
ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550
Webside: www.oelmek.com.cy
Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού
κ. Κώστα Καδή
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
Λευκωσία


Έντιμε κύριε Υπουργέ,

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή του, γιατί ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, παραλείψατε να εκδώσετε μήνυμα σχετικά με την ημέρα Μνήμης και Τιμής στους Μαχητές της Αντίστασης.

Έχουμε την άποψη ότι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει μια συντεταγμένη πολιτεία είμαι να τιμά τους δημοκρατικούς εκείνους πολίτες που αντιστάθηκαν στο επαίσχυντο πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’.

Θεωρούμε ότι είναι ευθύνη του εκάστοτε Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού να αξιοποιεί τέτοιες επετείους προκειμένου να εκπέμπει προς τους νέους και νέες μας μηνύματα, που χαλυβδώνουν την ιστορική μνήμη και ενισχύουν την ιστορική συνείδηση.

Αν η συγκεκριμένη παράλειψη εμπίπτει στο πλαίσιο οποιασδήποτε νέας πολιτικής, τότε ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή μας βρίσκει κάθετα διαφωνούντες. Η συγκεκριμένη επέτειος δεν μπορεί να μπει στη λογική συμψηφισμού με καμιά άλλη.

Παρακαλούμε, έστω και τώρα, όπως προβείτε σε διορθωτική κίνηση αποδίδοντας έτσι την πρέπουσα τιμή σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την προάσπιση της δημοκρατίας.


Ο  Πρόεδρος                                                          Ο  Γεν.  Γραμματέας
Δημήτρης  Ταλιαδώρος                                          Μιχάλης Ιερείδης
Λευκωσία,  16  Δεκεμβρίου  2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου