Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Ο Υπ. Παιδείας αγνόησε προκλητικά τους Μαχητές της ΑντίστασηςΗ Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή να μην αποστείλει μήνυμα για τη «Μέρα Μνήμης και Τιμής για τους Μαχητές της Αντίστασης», που είχε ως αποτέλεσμα να μη διαβαστεί το προβλεπόμενο από τους Κανονισμούς μήνυμα του Υπουργού στους σχετικούς εορτασμούς που διοργανώθηκαν σήμερα στα σχολεία.

Δεν πρόκειται, δυστυχώς, για τυχαίο γεγονός, αφού είναι η δεύτερη φορά κατά την οποία ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής αγνοεί προκλητικά τους Μαχητές της Αντίστασης. Είχε προηγηθεί η μη συμπερίληψη των Μαχητών της Αντίστασης στην εγκύκλιο του ΥΠΠ για τον τρίτο στόχο της φετινής σχολικής χρονιάς με τίτλο «Διαχρονικά διδάγματα από τους αγώνες των Κυπρίων για Ελευθερία.
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να απολογηθεί στους χιλιάδες δηµοκρατικούς αντιστασιακούς αγωνιστές για τη σημερινή του ενέργεια, εκείνους δηλαδή που προέταξαν τα στήθια τους και πολέμησαν με ηρωισμό και αυτοθυσία ενάντια στο προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄. Καλούμε, ταυτόχρονα, τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να διορθώσει την εγκύκλιο για τον τρίτο στόχο της φετινής σχολικής χρονιάς και να συμπεριλάβει τους Μαχητές της Αντίστασης στους αγώνες των Κυπρίων για ελευθερία, τιμώντας τον αγώνα που έδωσαν για τη µαταίωση των διχοτοµικών σχεδίων σε βάρος της Κύπρου και του λαού της.
Σε διαφορετική περίπτωση ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού θα μείνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος και θα ταυτιστεί πλήρως με τα πιο αντιδραστικά και ακραία στοιχεία, που τιμούν ανερυθρίαστα όσους συμμετείχαν στο πραξικόπημα και αγνοούν όσους αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και την ελευθερία της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου