Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Θέσεις της Προοδευτικής Κ. Κ. για την Επιτροπή Ωρολογίων Προγραμμάτων και τη συμμετοχή του Δημήτρη ΤαλιαδώρουΑναφορικά με τη σύσταση και τη λειτουργία της Επιτροπής Ωρολογίων Προγραμμάτων από το ΥΠΠ, καθώς επίσης και τη συμμετοχή του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρη Ταλιαδώρου σ’ αυτήν, παραθέτουμε τις πιο κάτω θέσεις:

1.    Ως προς τη σύσταση της Επιτροπής για τα Ωρολόγια Προγράμματα, σημειώνουμε ότι αποφασίστηκε μονομερώς από τον Υπουργό Παιδείας, χωρίς καμιά διαβούλευση με την ΟΕΛΜΕΚ αναφορικά με τους όρους εντολής και τη συμμετοχή της οργάνωσής μας σ’ αυτήν.
Θέσεις της Προοδευτικής Κ. Κ. για την Επιτροπή Ωρολογίων Προγραμμάτων και τη συμμετοχή του Δημήτρη Ταλιαδώρου
2.    Η Επιτροπή Ωρολογίων Προγραμμάτων έχει έντονο (μονο)κομματικό χαρακτήρα, αφού απαρτίζεται αποκλειστικά από πρόσωπα προσκείμενα στο κυβερνητικό κόμμα ΔΗΣΥ.

3.    Σημειώνουμε ότι στην Επιτροπή συμμετέχουν πρόσωπα τα οποία είτε συμμετείχαν ενεργά στην εισαγωγή του Ενιαίου Λυκείου είτε υπήρξαν ένθερμοι υποστηρικτές της εισαγωγής του. Λαμβάνοντας, συνεπώς, υπόψη την προηγούμενη λανθασμένη κρίση τους στο θέμα του Ενιαίου Λυκείου, που κατά γενική ομολογία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες στην ιστορία του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αντιμετωπίζουμε τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Ωρολογίων Προγραμμάτων με ιδιαίτερη επιφύλαξη.

4.    Η συμμετοχή του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρη Ταλιαδώρου στη συγκεκριμένη Επιτροπή αποφασίστηκε με προσωπική πρόσκληση από τον Υπουργό Παιδείας και δε συνιστά συμμετοχή της ΟΕΛΜΕΚ και των απόψεών της στην Επιτροπή. Ως εκ τούτου, ο Δημήτρης Ταλιαδώρος δεν εκπροσωπεί την ΟΕΛΜΕΚ στην Επιτροπή και δε δεσμεύει την οργάνωσή μας για αποδοχή της όποιας πρότασης κατατεθεί τελικά για τα νέα Ωρολόγια Προγράμματα.

5.    Εξάλλου, οι θέσεις που εκφράζει δημόσια σε σχέση τα Ωρολόγια Προγράμματα αντίκεινται στις αποφάσεις που έχει λάβει η ΟΕΛΜΕΚ για το συγκεκριμένο θέμα το 2012.

6.    Τέλος, ενημερώνουμε όλους τους καθηγητές και καταγγέλλουμε δημόσια ότι ο Δημήτρης Ταλιαδώρος συμμετέχει στην Επιτροπή χωρίς προηγούμενη διαβούλευση στα όργανα της ΟΕΛΜΕΚ, δεν τα ενημερώνει επαρκώς και ολοκληρωμένα τα σώματα της οργάνωσης για τη λειτουργία της Επιτροπής και τα όσα διαμείβονται στις συνεδριάσεις της, καθώς επίσης και για τις θέσεις που εκφράζει και καταθέτει ο ίδιος. Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την πλήρη συμπόρευση και συμμετοχή του στον επικοινωνιακό σχεδιασμό του Υπουργείου στην προώθηση των νέων Ωρολογίων Προγραμμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου