Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Απαράδεκτο το νέο εργασιακό καθεστώς στην Εκπαίδευση που επέβαλε το Υπουργείο ΠαιδείαςΗ Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης και η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών Τεχνικής Εκπαίδευσης εκφράζουν την αμέριστη στήριξή τους προς την ηγεσία της ΠΟΕΔ και ευρύτερα του διδασκαλικού κόσμου, στον αγώνα που διεξάγουν για διασφάλιση αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων. Εκατόν είκοσι πέντε (125) συνάδελφοι Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης,  καλούνται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να καλύψουν την τρέχουσα σχολική χρονιά μόνιμες εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως και όλοι οι υπόλοιποι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, χωρίς όμως να έχουν τις ίδιες απολαβές. Αυτή η κατάσταση θεωρήθηκε από τους κυβερνώντες, αλλά δυστυχώς και από τις κομματικές πλειοψηφίες των ηγεσιών της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ, που συντάσσονται για άλλη μια φορά με την εργοδοτική πλευρά και όχι με τα συμφέροντα των μελών τους, ως μια αποδεκτή εργασιακή κατάσταση. Είναι τραγικό Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, όπως η ΟΕΛΜΕΚ και η ΟΛΤΕΚ, που είναι ταγμένες να υπηρετούν τα συμφέροντα των μελών τους, να δηλώνουν ικανοποιημένες από αυτήν την εργασιακή εκτροπή, και να θεωρούν επαρκή συνθήκη τη δέσμευση της Κυβέρνησης πως κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί την επόμενη σχολική χρονιά.
Είναι πλέον φανερό ότι η εκτροπή του εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών έχει ξεκινήσει, σύμφωνα και με τις επιταγές της Παγκόσμιας Τράπεζας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η λογική της ευημερίας των αριθμών αντί των ανθρώπων (εκπαιδευτικών – μαθητών/τριών) θα αποδεδειχτεί σύντομα και μέσα από την πολυδιαφημιζόμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για διορισμό Εμπειρογνώμονα, ο οποίος θα μελετήσει το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών. 
Έστω και την υστάτη, καλούμε τις ηγεσίες της ΟΕΜΛΕΚ και της ΟΛΤΕΚ να στηρίξουν την ΠΟΕΔ στον αγώνα που διεξάγει, γιατί αυτός ο αγώνας είναι κοινός. Ευελπιστούμε πως δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο που παρατηρήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν στο Κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του νέου συστήματος διορισίμων στην Εκπαίδευση, που μόνη η ΠΟΕΔ πάλεψε και κέρδισε την 10ετή ρύθμιση διορισμού 50% των συναδέλφων από τον ήδη υφιστάμενο κατάλογο και 50% με εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου