Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Εδώ και τώρα εργασιακή διασφάλιση των συναδέλφων που συμπλήρωσαν 30μηνη υπηρεσία στην εκπαίδευση

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών στηρίζει το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων, που συμπλήρωσαν 30 μήνες συνολικής υπηρεσίας  στην εκπαίδευση, για μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Περί Εργοδοτουμένων με Εργασία Ορισμένου Χρόνου (Απαγόρευση Δυσμενούς Μεταχείρισης) Νόμου του 2003 [Ν98(1) 2003]. Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) για μήνες τώρα με επίκληση συμβουλών της Νομικής Υπηρεσίας αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες του και ακόμα και τώρα, μετά από σχετική δικαστική απόφαση, ενδιαφέρεται μόνο και μόνο για τις επικείμενες εξετάσεις που προνοούνται από το Νέο Σύστημα Διορισίμων (ΝΣΔ) και για την εξαπάτηση χιλιάδων υποψηφίων που φιλοδοξούν να εξασφαλίσουν μία από τις ελάχιστες θέσεις στην εκπαίδευση, κεφαλαιοποιώντας βεβαίως αυτή την μεγάλη επιτυχία, όπως οι ίδιοι θεωρούν το ΝΣΔ, για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Είναι πλέον πασιφανές ότι ο εντυπωσιασμός της κοινής γνώμης και όχι η βελτίωση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης, είναι ο κοινός παρονομαστής όλων των πολυδιαφημιζόμενων μεταρρυθμίσεων του ΥΠΠ, τις οποίες στήριξε δυστυχώς και η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ.

Έστω και τώρα, καλούμε την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (ΑΛΛΑΓΗ και ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών προτείνουμε τα πιο κάτω:
  1. Έκτακτη σύγκληση του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για συζήτηση του θέματος που προέκυψε σχετικά με το ΝΣΔ και στήριξη του δίκαιου αιτήματος των συναδέλφων μας.
  2. Σύμπηξη κοινού μετώπου με τις άλλες Εκπαιδευτικές Οργανώσεις (ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ).
  3. Διευθέτηση συναντήσεων, το ταχύτερο δυνατόν, με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού αλλά και Κοινοβουλευτικά κόμματα.
  4. Σύγκληση κοινής δημοσιογραφικής διάσκεψης (ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου