Τελευταίες ειδήσεις

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Όλοι οι εκπαιδευτικοί αύριο να απαιτήσουμε την μετατροπή των συναδέλφων με 30-μηνη υπηρεσία σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ



Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών συμμετέχει και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Π.Ο.Ε.Δ την Τρίτη, 11 Απριλίου 2017, στις 11 π.μ. στον χώρο έξω από το Υπουργείο Παιδείας στη Λευκωσία και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών στηρίζει το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων, που συμπλήρωσαν 30 μήνες συνολικής υπηρεσίας  στην εκπαίδευση, για μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Περί Εργοδοτουμένων με Εργασία Ορισμένου Χρόνου (Απαγόρευση Δυσμενούς Μεταχείρισης) Νόμου του 2003 [Ν98(1) 2003]. Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) για μήνες τώρα με επίκληση συμβουλών της Νομικής Υπηρεσίας αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες του και ακόμα και τώρα, μετά από σχετική δικαστική απόφαση, ενδιαφέρεται μόνο και μόνο για τις επικείμενες εξετάσεις που προνοούνται από το Νέο Σύστημα Διορισίμων (ΝΣΔ) και για την εξαπάτηση χιλιάδων υποψηφίων που φιλοδοξούν να εξασφαλίσουν μία από τις ελάχιστες θέσεις στην εκπαίδευση, κεφαλαιοποιώντας βεβαίως αυτή την μεγάλη επιτυχία, όπως οι ίδιοι θεωρούν το ΝΣΔ, για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Είναι πλέον πασιφανές ότι ο εντυπωσιασμός της κοινής γνώμης και όχι η βελτίωση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης, είναι ο κοινός παρονομαστής όλων των πολυδιαφημιζόμενων μεταρρυθμίσεων του ΥΠΠ, τις οποίες στήριξε δυστυχώς και η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ.

Οι εκπαιδευτικοί που πρόσφεραν για τόσα χρόνια δεν μπορούν να παραμένουν ΟΜΗΡΟΙ ενός υπουργού που παραπλανεί και προσπαθεί να κωλυσιεργήσει την εφαρμογή των αποφάσεων των Δικαστηρίων μόνο και μόνο για να λέει ότι υπάρχουν θέσεις για να προσφερθούν με το νέο σύστημα. Υπολογίζει ο Υπουργός, αγνοώντας τις υποχρεώσεις του ως εργοδότης, τις θέσεις που υπηρετούν σήμερα καταξιωμένοι συνάδελφοι. Τις μετρά και τις ξαναμετρά, κάθε χρόνο τις ίδιες θέσεις και τις αθροίζει (αν είναι δυνατόν) για να φαίνονται πολλές. Φτάνει πια!!! Κατοχύρωση Τώρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου