Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της συντεχνίας «Ισότητα»
Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών εκφράζει την στήριξη της στον αγώνα των εργαζομένων της Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα». Οι Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και αντίστοιχες  νομοθεσίες για θέματα Ίσης Μεταχείρισης στην εργασία πρέπει επιτέλους να τηρούνται και από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα θέματα δυσμενούς μεταχείρισης των «Νεοεισερχομένων» εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου, αλλά και συμβασιούχων και μόνιμων που διορίστηκαν μετά το 2013 και κυρίως η πλήρης κατάργηση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, είναι ζητήματα κοινά, που μας αφορούν κι εμάς ως εκπαιδευτικούς και πρέπει να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε την δίκαιη διευθέτηση τους. 

Δηλώνουμε λοιπόν αμέριστη συμπαράσταση, στον αγώνα για ίση μεταχείριση των εργοδοτουμένων που επιτελούν την ίδια εργασία, και έτοιμοι για κοινούς αγώνες διεκδίκησης. Θα καταθέσουμε πρόταση στο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για από κοινού δράση, με όλες τις συντεχνίες που έχουν επηρεαζόμενα μέλη, για συντονισμό ενεργειών και κοινή διεκδίκηση των δίκαιων δικαιωμάτων των νεοεισερχομένων υπάλληλων που καταπατά η κυβέρνηση ως εργοδότης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου