Τελευταίες ειδήσεις

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ομάδα Διάσωσης Χαμπιαούρη (Ο.Δ.Χ) δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα … και με βίτσα

Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών αναφέρει:
«Οι υπερασπιστές του Υπουργού Παιδείας, άλλως Ομάδα Διάσωσης Χαμπιαούρη (Ο.Δ.Χ), δίνουν τις τελευταίες μέρες τον νυν υπέρ πάντων αγώνα, για να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιό του και να παραμείνει στη θέση του.
Την αρχή έκαναν κυβερνητικοί συνδικαλιστές της Μέσης Εκπαίδευσης, με τις προσπάθειες  διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος και την προώθηση της απεργοσπασίας πριν από την μονόωρη στάση εργασίας, που στρεφόταν κατά των πολιτικών Χαμπιαούρη.
Τη σκυτάλη πήρε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου που, παρά τις βεβαρημένες επαγγελματικές του υποχρεώσεις, βρίσκει σχεδόν καθημερινά τον χρόνο να υπερασπίζεται τις πολιτικές Χαμπιαούρη, να του προσφέρει κάλυψη και άλλοθι για τις αποτυχημένες πολιτικές του και να καταφέρεται με απαράδεκτο τρόπο κατά των εκπαιδευτικών, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων τη στάση εργασίας με το ανεκδιήγητο «απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του».
Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με τις αναφορές του Αρχιεπισκόπου Κύπρου σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο οποίος, στην προσπάθεια του να συμβάλει στη διάσωση του Υπουργού, δήλωσε το εξής απαράδεκτο για τους εκπαιδευτικούς: «Για μένα είναι βίτσα που θέλουν, είναι ντροπή». Δεν μας έφτανε δηλαδή ότι εμπλέκεται στα θέματα Παιδείας και στην επιλογή του αρμόδιου Υπουργού, δεδομένο εντελώς αδιανόητο για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα, αλλά προβαίνει και σε προσβλητικές δηλώσεις που μας γυρίζουν πίσω στον μεσαίωνα. Σημειώνουμε, ασφαλώς, ότι σε αυτή την οπισθοδρομική πορεία προς τον μεσαίωνα, βαδίζει παρέα με τον Υπουργό και, δυστυχώς, σε αυτή την τροχιά έχουν βάλει ολόκληρο το οικοδόμημα της Παιδείας μας.  
Είμαστε βέβαιοι ότι οι πιο πάνω, όπως πιθανώς και άλλοι εκπρόσωποι της Ομάδας Διάσωσης Χαμπιαούρη, θα κάνουν την εμφάνισή τους τις επόμενες μέρες, παπαγαλίζοντας ό,τι τους υπαγορεύει ο εκλεκτός τους.
Εμείς δηλώνουμε ότι τέτοιες δηλώσεις και ενέργειες δεν μας πτοούν. Αντίθετα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με κάθε νόμιμο μέσο, για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου και για την αποτροπή κάθε μέτρου που πλήττει το δημόσιο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ένα είναι σίγουρο. Την πορεία προς το παρελθόν δεν θα τη βαδίσουμε μαζί με την οπισθοδρομική κομπανία της Ομάδας Διάσωσης Χαμπιαούρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου