Τελευταίες ειδήσεις

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Όχι στη διεξαγωγή των Παγκυπρίων Εξετάσεων το απόγευμα (5-8 μ.μ.)


Έχουμε επανειλημμένως τονίσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων τις αρνητικές παρενέργειες και την τεράστια ζημιά που θα προκαλέσουν οι εξετάσεις τετραμήνων σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και δημόσιο σχολείο. Εξαιτίας του πρόχειρου και βεβιασμένου τρόπου με τον οποίο προωθήθηκαν οι αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών, αναφύονται  συνεχώς  μεγάλα παιδαγωγικά και οργανωτικά προβλήματα, τα οποία δεν είχε προβλέψει το Υπουργείο.

Ένα από τα προβλήματα αυτά, το οποίο παραθέτουμε απλά ως δείγμα της προχειρότητας του Υπουργείου, αφορά στην εξεταστική περίοδο Μαΐου–Ιουνίου, όπου είναι αδύνατη η  ταυτόχρονη διεξαγωγή Παγκύπριων Εξετάσεων με μαθήματα της Α΄ Λυκείου, αφού προκύπτουν ανυπέρβλητα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής και επιτήρησης.
Το Υπουργείο Παιδείας, που αντιλήφθηκε το εν λόγω πρόβλημα εκ των υστέρων και προφανώς μετά τις παρατηρήσεις εμπλεκόμενων φορέων, παραμένοντας όμως πεισματικά προσκολλημένο στην εφαρμογή των όσων έχει αποφασίσει, φαίνεται να μελετά την εξής φαεινή ιδέα για την επίλυση του προβλήματος: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (συγκεκριμένα στις 5-8 μ.μ.)

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Παιδείας δεν έχει συζητήσει αυτή τη νέα φαεινή ιδέα του μόνο σε εσωτερικές συσκέψεις του Υπουργείου, αλλά την έχει καταθέσει και σε συναντήσεις με εξωτερικούς φορείς.      

Η εν λόγω πρόθεση του Υπουργού Παιδείας, την οποία απορρίπτουμε λόγω του αντιπαιδαγωγικού της χαρακτήρα, των αρνητικών συνεπειών που θα επιφέρει πρωτίστως στους επηρεαζόμενους μαθητές, αλλά και επειδή είναι θεσμικά και οργανωτικά  ανεφάρμοστη, επιβεβαιώνει απλά ότι «ενός κακού μύρια έπονται». Γι’ αυτό τον λόγο θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, όχι μόνο για την αποτροπή της νέας φαεινής ιδέας του Υπουργείου, αλλά για την ανατροπή του παιδαγωγικού εγκλήματος των εξετάσεων τετραμήνων.

2 σχόλια:

  1. Τα δάνειά μας είναι γρήγορα και ασφαλή και με πολύ χαμηλά επιτόκια. Ζητήστε το δάνειο σας τώρα και λάβετε γρήγορη επιβεβαίωση και σταθερό επιτόκιο.
    psoloukas@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλητη psolouka@gmail.com
      Εισαι ενας κλεφτης που υποσχετε δανεια στο κοσμο και των κλεβεις εχεις ποες καταγκελιες για πλαστογραφια εγραφων και αποσπαση χρηματων με ψεμα

      Διαγραφή