Τελευταίες ειδήσεις

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Άλλη μία "συνωμοσία" του Υπουργού Παιδείας κατά του ελληνισμού της Κύπρου

ΠΟΛΙΤΗΣ - 24/05/2009, Παραπολιτικά Σελίδα: 11

Ο «Φιλελεύθερος» και η «Σημερινή» ανακάλυψαν άλλη μία συνωμοσία του Υπουργού Παιδείας κατά του ελληνισμού της Κύπρου. Η πρόσκληση για τη συμμετοχή της Κύπρου στην μπιενάλε της Βενετίας, με το έργο του καλλιτέχνη Σωκράτη Σωκράτους, απεικονίζει μια τουρκική φρεγάτα και διακρίνεται (με τη βοήθεια μεγεθυντικού φακού) η τουρκική σημαία.

Το έργο του καλλιτέχνη ονομάζεται «Φήμες» και είναι εμπνευσμένο από τις φήμες που ξεκίνησαν από τα κατεχόμενα τον Αύγουστο του 2006 και μεταφέρθηκαν στις ελεύθερες περιοχές, ότι στο ρίζωμα δεκάδων φοινικόδεντρων που εισήχθησαν από την Αίγυπτο υπήρχαν αβγά κόμπρας. Σύμφωνα με τις φήμες, τα αβγά άρχισαν να εκκολάπτονται σκορπώντας έτσι τον πανικό ένθεν και ένθεν των οδοφραγμάτων.

Μέρος της έκθεσης (που όντως αναδεικνύει την παράνοια της κατοχής της Κύπρου και των επιπτώσεών της) είναι και μια σειρά από φωτογραφίες που πήρε ο καλλιτέχνης. Μια φωτογραφία που απεικονίζει τον κορμό ενός φοινικόδεντρου στην ακτή της Κερύνειας και στο βάθος μια τουρκική φρεγάδα, επέλεξαν η επιμελητής της έκθεσης και ο καλλιτέχνης για να φιλοτεχνήσουν την πρόσκληση της έκθεσης.
Λοιπόν, καλύτερη ιδέα για συμμετοχή της Κύπρου σΆ έναν τέτοιο διαγωνισμό δεν μπορώ να φανταστώ. Όμως ο καλλιτέχνης έσφαλε, διότι έπρεπε την ιδέα του να την εγκρίνουν εκ των προτέρων ο Τ. Κουνναφής και ο Αρ. Μιχαηλίδης.
Ο «Φιλελεύθερος» επικρίνει το Υπουργείο Παιδείας (η συτζιά του Μαύρου) επειδή «στις προσκλήσεις που αποστέλλει το υπουργείο Παιδείας και στην επίσημη ιστοσελίδα, δεν αναφέρονται πουθενά οι λέξεις εισβολή και κατοχή»!
Στο χορό μπήκαν όλοι οι παsh πατριώτες, προεξάρχοντος του Τορναρίτη, ο οποίος φόρεσε πάλι τη φουστανέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου