Τελευταίες ειδήσεις

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΕΛΜΕΚ: Μη επαναδιορισμός εκτάκτων εκπαιδευτικών στο Δημόσιο Σχολείο

Η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ σε συνεδρίασή της σήμερα Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010, αποφάσισε να καλέσει τους έκτακτους εκπαιδευτικούς που ήταν διορισμένοι τις προηγούμενες σχολικές χρονιές και δεν έχουν κληθεί για επαναδιορισμό τη νέα σχολική χρονιά να συγκεντρωθούν αύριο Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010, στις 12.00μ. έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα γίνει συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Στη συνεδρία θα παρευρίσκεται και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού.

1 σχόλιο:

  1. Αδιόριστος εκπαιδευτικός13 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:55 π.μ.

    Το 2008 στον πίνακα που είμαι γραμμένος οι διορισμοί έφτασαν μέχρι το νούμερο 104. Εγώ τότε ήμουν 114. Ωραία σκέφτηκα, του χρόνου θα με πάρουν έκτακτο.
    Το 2009 πήγα 24 νούμερα πιο κάτω, στο 90. Ήμουν σίγουρος ότι θα διοριζόμουν. Οι διορισμοί όμως πάλι σταμάτησαν 10 νούμερα πιο πάνω από μένα στο 80...
    Το 2010 είμαι μόλις 70 νούμερο. Και μάλλον είναι αδύνατο να διοριστώ ως έκτακτος. Ούτε αντικαταστάτης δεν θα διοριστώ που ήμουν το 2009..
    Ποιο είναι το νόημα; Ότι εδώ και τρία χρόνια στον κατάλογό μου διορίζονται σταθερά τα ίδια άτομα, δέκα περίπου νούμερα πιο πάνω από μένα, χωρίς να πηγαίνει παρακάτω.
    Σίγουρα είναι άδικο να μην επαναπροσληφθούν όσοι ήταν έκτακτοι πέρυσι αλλά ο αγώνας σας δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε αυτό. Πρέπει να σκεφτείτε και όσους περιμένουν να διοριστούν πρώτη φορά και βλέπουν το ενδεχόμενο συνέχεια να απομακρύνεται. Ελπίζω να μην συμβεί το ίδιο και το 2011-2012...
    Α ξέχασα να πω το εξής: Η προυπηρεσιακή κατάρτιση που βγήκε τον Απρίλιο εκεί που έπαιρνε 33, 30, 27 άτομα, πήρε μόλις 14. Αποτέλεσμα; Το τελευταίο άτομο που πήρε η προϋοηρεσιακή απέχει 9 νούμερα από μένα...
    Γνώριζα έναν συνάδελφο φιλόλογο που έπαθε το ίδιο ακριβώς με εμένα αυτός εργαζόταν νωρίτερα σε ιδιωτικό σχολείο. Πιστεύοντας ότι θα διοριστεί έκτακτος παραιτήθηκε από αυτό (έπρεπε να το κάνει για να φροντίσει το σχολείο να βρει άλλον). Τώρα ούτε έκτακτος θα διοριστεί και έχασε και την προηγούμενη δουλειά του.
    Πρέπει λοιπόν να υπάρχει μία κανονικότητα στους διορισμούς και όχι βίαιες ανακατατάξεις γιατί όπως σωστά έχει λεχθεί θυματοποιούνται άνθρωποι κι όχι απαραίτητα μόνο όσοι είχαν τα προηγούμενα έτη διοριστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή