Τελευταίες ειδήσεις

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Καλή Νέα Χρονιά

Αγαπητές Συναδέλφισσες, αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ σας εύχεται και φέτος κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, καλή δύναμη και αντοχές πολλές στον αγώνα για διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου και προάσπιση των κεκτημένων μας.

Ιδιαίτερα καλωσορίζουμε τους νεοδιορισθέντες συναδέλφους και τους ευχόμαστε ομαλή ένταξη στην εκπαιδευτική οικογένεια. Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, όπως πάντα, θα βρίσκεται στο πλευρό τους, υπερασπιζόμενη πρώτα και κύρια το δικαίωμα τους στην εργασία, το οποίο, με την ψήφιση του 63ου, τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση παρόλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εφαρμογή της και τους αργούς ρυθμούς υλοποίησης σε αρκετούς τομείς, είναι πλέον πορεία χωρίς επιστροφή και οι ευθύνες όλων των εμπλεκομένων και ο ρόλος του καθενός ξεχωριστά είναι μπροστά μας. Ήδη ολοκληρώθηκε και η συγγραφή των Αναλυτικών Προγραμμάτων (μερική εφαρμογή από φέτος – εμβολιασμός), αρχίζει η επιμόρφωση των συναδέλφων, εφαρμόζονται από φέτος τα τετράμηνα, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η συζήτηση για την Αξιολόγηση. Για μας, συνάδελφοι, η κατάργηση του Επιθεωρητισμού είναι εκ των ων ουκ άνευ, γι’ αυτό απαιτούμε να έχει λόγο και ο τελευταίος συνάδελφος.

Φέτος, παρατηρήθηκε το φαινόμενο να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά έκτακτοι ή συμβασιούχοι συνάδελφοι. Δυστυχώς, με την επιβολή της αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης, στην οποία αντιτάχθηκε με σθένος η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, δημιουργήθηκαν δυσμενείς συνθήκες ειδικά για τους νεότερους συναδέλφους και όσους αναμένουν διορισμό. Παρόλο λοιπόν που δεν παρατείνεται το όριο για φέτος, η αβεβαιότητα που προκλήθηκε οδήγησε πολλούς, που για χρόνια δεν αποδέχονταν το διορισμό, φέτος να τον αποδεχτούν. Με αποτέλεσμα, μαζί με διάφορους άλλους παράγοντες (π.χ. μείωση αριθμού μαθητών κατά 850, μέτρα περισυλλογής του Υπουργείου κ.α.), κάποιοι συνάδελφοι που πέρσι ήταν διορισμένοι, φέτος να κινδυνεύουν να μείνουν αδιόριστοι. Οξύτατο θα παρουσιαστεί το πρόβλημα την επόμενη χρονιά όταν θα μπει το 63ο σε εφαρμογή και δεκάδες συνάδελφοι θα βρεθούν στο δρόμο, θα σταματήσουν οι διορισμοί, θα ανασταλούν οι προαγωγές συναδέλφων αφού οι θέσεις (ΒΔ, ΒΔΑ και Διευθυντών) θα κατακρατούνται για ακόμη μια τριετία.

Παρόλ’ αυτά θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει και σε υλοποίηση μέτρων πέραν και από τα συμφωνηθέντα προκειμένου να απαμβλυνθεί το πρόβλημα, όπως είναι η άμεση επέκταση του υπεύθυνου τμήματος σε όλη τη Β’ Γυμνασίου, η κατάργηση του διδακτικού χρόνου και για τους Διευθυντές Γυμνασίων κ.α. Στόχος μας να μην μείνει κανένας αδιόριστος για φέτος.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται για να μετουσιωθεί το όραμα σε πράξη που είναι ο διακηρυγμένος στόχος της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης για ένα δημοκρατικό, ανθρωποκεντρικό και σύγχρονο δημόσιο σχολείο, που δε θ’ αφήνει κανένα παιδί έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία. Ένα σχολείο που δε θα λειτουργεί ως μηχανισμός επιλογής και χειραγώγησης αλλά θα γίνει όργανο διαπαιδαγώγησης σταθερής και ολόπλευρα ανεπτυγμένης προσωπικότητας, δημιουργικών ανθρώπων που θα γνωρίζουν πώς να αντιδρούν στο κοινωνικό περιβάλλον. Από εδώ απορρέει και η μεγάλη πολιτική μας ευθύνη.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών, τα στελέχη της κεντρικά και επαρχιακά, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε κάθε κάλεσμα για αγώνα. Βρίσκονται δίπλα στους νέους συναδέλφους, στηρίζοντας τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Καλή Χρονιά!!!

Λευκωσία, 7 Σεπτεμβρίου 2010

4 σχόλια:

  1. Gnwrizei kaneis mexri ti arithmo sto katalaogo einai diorismenoi oi mathimatikoi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. File afto einai efkolo na to vreis apla koitazontas ton teleftaio onoma stous diorismous pou anakoinose tin Paraskevi i EEY stin istoselida
    www.eey.gov.cy.
    Meta anoikse ton katalogo ton mathimatikon apo tin idia selida kai tha to vreis.

    Tha iparksoun omos kai kapoioi simpliromatikoi diorismoi telos tis allis vdomadas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή