Τελευταίες ειδήσεις

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Οι περί Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Επιθεώρηση και Αξιολόγηση) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2011 (ΚΔΠ 73/2011)


Oι πιο πάνω Τροποποιητικοί Κανονισμοί, ισχύουν από τις 11.3.2011. Οι κυριότερες αλλαγές στους υφιστάμενους Κανονισμούς (ΚΔΠ 223/76), που έγιναν με τους πιο πάνω τροποποιητικούς Κανονισμούς, είναι οι ακόλουθες:
(α) Κανονισμός 14: Οι συνήθεις εκθέσεις (Τύπος Β΄), που υποβάλλονταν από το διευθυντή του σχολείου προς το τέλος των εργασιών του σχολικού έτους, από το τρέχον σχολικό έτος θα υποβάλλονται μέχρι τις δεκαπέντε Μαΐου.
(β) Κανονισμός 16(3): Οι συνήθεις εκθέσεις (Τύπος Β΄), που συντάσσονται από τον οικείο επιθεωρητή και υποβάλλονταν εντός Μαΐου – Ιουνίου, από το τρέχον σχολικό έτος θα υποβάλλονται μέχρι τις 15 Ιουνίου.
(γ) Κανονισμός 17(1): Κατά τον ορισμό ομάδων επιθεωρητών για σύνταξη των ειδικών εκθέσεων λαμβάνεται πρόνοια ώστε δύο τουλάχιστον μέλη κάθε ομάδας να συνεχίζουν να υπηρετούν κατά το σχολικό έτος που ακολουθεί τη σύνταξη της έκθεσης.
(δ) Κανονισμός 17(3): Οι ειδικές εκθέσεις (Τύπος Γ΄), που συντάσσονται από ομάδα επιθεωρητών και υποβάλλονταν μέχρι το τέλος των θερινών σχολικών διακοπών, από το τρέχον σχολικό έτος θα υποβάλλονται μέχρι το τέλος Ιουλίου.
(ε) Κανονισμός 18: Προστίθεται νέα παράγραφος (2) σύμφωνα με την οποία, σε περίπτωση που υπάρχει πρόθεση να διατυπωθεί δυσμενής κρίση σε οποιαδήποτε έκθεση ενημερώνεται γραπτώς ο επηρεαζόμενος εκπαιδευτικός, του παρέχεται η ευκαιρία να ακουστεί και να υποβάλει τις παραστάσεις του προτού ληφθεί η τελική απόφαση η οποία του κοινοποιείται γραπτώς. Δυσμενής κρίση θεωρείται η επίκριση για ολιγωρία, παραλείψεις ή ανάρμοστη συμπεριφορά του εκπαιδευτικού κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.
(στ) Κανονισμός 21: Ο υφιστάμενος Κανονισμός αντικαθίσταται από νέο σύμφωνα με τις διατάξεις του οποίου, από το έτος σύνταξης ειδικής έκθεσης θα κοινοποιείται το περιεχόμενο της συνήθους εκθέσεως και της ειδικής εκθέσεως μέχρι τις δεκαπέντε Οκτωβρίου σε διεύθυνση που δηλώνει γραπτώς ο εκπαιδευτικός στον οικείο Γενικό Επιθεωρητή.
(ζ) Κανονισμός 22: Ο υφιστάμενος Κανονισμός αντικαθίσταται από νέο σύμφωνα με τις διατάξεις του οποίου, ο εκπαιδευτικός μπορεί να υποβάλει ένσταση με πλήρη δικαιολογητικά μέσα σε είκοσι μία ημέρες από την ημερομηνία κοινοποίησης της βαθμολογίας του.
(η) Κανονισμός 23: Ο υφιστάμενος Κανονισμός αντικαθίσταται από νέο σύμφωνα με τις διατάξεις του οποίου, η εξέταση των ενστάσεων και η πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών ολοκληρώνεται μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.
(θ) Κανονισμός 24: Ο υφιστάμενος Κανονισμός αντικαθίσταται από νέο σύμφωνα με τις διατάξεις του οποίου η απόφαση για την ένσταση είναι τελική και δεν μπορεί να γίνει επανεξέταση της ένστασης, εκτός αν η διαδικασία που ακολουθήθηκε και η απόφαση που λήφθηκε κατά την εξέταση της ένστασης κριθεί άκυρη από το Ανώτατο Δικαστήριο.

2. Σημειώνεται ότι, από τις 11.3.2011, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των φακέλων εκθέσεών τους μετά από αίτησή τους προς την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και καταβολή του νενομισμένου τέλους των δεκαεπτά ευρώ (€17).


Τους Κανονισμούς (ΚΔΠ 223/76) που τροποποιήθηκαν μπορείτε να τους διαβάσετε εδώ:
Επιθεώρηση και Αξιολόγηση (ΚΔΠ 223/76)


Διαβάστε επίσης ολόκληρη την εκπαιδευτική Νομοθεσία και Κανονισμούς πιο κάτω:

       
*    ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου