Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Ανίερες συμμαχίες στην ΟΕΛΜΕΚ


Ο ΔΗΣΥ και η ΕΔΕΚ στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας τους παρεμβαίνουν και στα εκπαιδευτικά δρώμενα, αρχής γενομένης από την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ.

Η Κίνηση Καθηγητών ΑΛΛΑΓΗ (πρόσκειται στον ΔΗΣΥ) και η Νέα Κίνηση Καθηγητών (πρόσκειται στην ΕΔΕΚ) συμμαχούν και διαμοιράζονται τα πόστα στην ΟΕΛΜΕΚ.

Οι δυο κινήσεις, μετά και τις κομματικές υποδείξεις, προχωρούν σε συμμαχία, μακριά από τις εκπαιδευτικές ή συνδικαλιστικές θέσεις και αρχές, από τις οποίες τους χωρίζει χάσμα μέγα.

Υπήρξε προσυνεννόηση και ειλημμένες αποφάσεις οι οποίες εκδηλώθηκαν αμέσως μετά τις εκλογές, φοβούμενοι τις αντιδράσεις και τις ενδεχόμενες απώλειες, ιδιαίτερα από πλευράς στελεχών της Νέας Κίνησης.

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις νέες λογικές και τα νέα ήθη που εισάγονται στο χώρο του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται ο διαμοιρασμός αξιωμάτων, οι προσωπικές φιλοδοξίες και όχι τα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Η Προοδευτική, σε καμιά περίπτωση δε θα ανεχθεί από κανένα να υποσκάψει το κύρος και την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού.  Δεν θα ανεχθεί από κανένα να μπει τροχοπέδη στην Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση.  Θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται, μέσα και έξω από την ΟΕΛΜΕΚ, για το καλώς νοούμενο συμφέρον της εκπαίδευσης και του δημόσιου σχολείου, για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κεκτημένων του κλάδου, μακριά από τις όποιες μικροπαραταξιακές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες που δεν έχουν θέση στο χώρο της παιδείας.

Καλούμε, ταυτόχρονα τους εκπαιδευτικούς, να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αντισταθούν σε αυτούς που επιβουλεύονται τα δίκαιά του, τα κεκτημένα του, που θέλουν ν’ αποφασίζουν γι’ αυτούς χωρίς αυτούς, πίσω από κλειστές πόρτες που στοχεύουν μόνο στο διαμοιρασμό οφφικίων και την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών.Λευκωσία,  26  Μαΐου  2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου