Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αναστασιάδης : Φύγετε από την αντιμνημονιακή εκδήλωση ΟΕΛΜΕΚ: οκ


Στα πλαίσια της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης των Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ και μετά από έκτακτη σύγκλιση του Κ.Δ.Σ της οργάνωσης, οι παρατάξεις που πρόσκεινται στα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΑΛΛΑΓΗ, ΔΗΚΙ) αποφάσισαν με πλειοψηφία να αποχωρήσουν από την εκδήλωση του Σαββάτου ενάντια στην λιτότητα, όπου θα συμμετέχουν πέραν των 20 οργανώσεων. Να σημειωθεί ότι όλες οι άλλες παρατάξεις Προοδευτική, Νέα Κίνηση, Νέα Πνοή και Συνεργασία ψήφισαν εναντίον αυτής της ακατανόητης απόφασης, ενώ ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ τήρησε αποχή.

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες της Προοδευτικής για την άσκηση πίεσης, τόσο από τον πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και από κόμματα, στις ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων για να μη συμμετάσχουν στην εκδήλωση / κινητοποίηση.
Το επιχείρημα του προέδρου της ΑΛΛΑΓΗΣ που κατέθεσε και την πρόταση ήταν ότι «τα λεωφορεία της ΠΕΟ που θα έλθουν από τη Λεμεσό θα φύγουν από τις Λαϊκές Οργανώσεις και αυτό είναι ένδειξη ότι η εκδήλωση είναι καπελωμένη».

Λυπούμαστε πραγματικά, γιατί ελλείψει άλλων επιχειρημάτων καταφεύγουν κάποιοι στα πιο ελεεινά και ποταπά προκειμένου να υπακούσουν στις ντιρεκτίβες του προεδρικού αλλά κα συγκεκριμένων κομμάτων. 

Δυστυχώς κάποιοι έχουν βάλει να μικροκομματικά συμφέροντα πάνω από το συμφέρον της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών, της παιδείας, του τόπου γενικότερα.
Η καλύτερη απάντηση σε όσους προσπαθούν να υποσκάψουν τον αγώνα μας, είναι η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση του Σαββάτου, έτσι που να στείλουμε τα πιο δυνατά μηνύματα σε όλους αυτούς που θέλουν να υποθηκεύσουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, ότι είμαστε ΕΔΩ και οι εκπαιδευτικοί, στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου