Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Απογοήτευσε για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ




Πριν από μια βδομάδα η ΟΕΛΜΕΚ ενέκρινε ομόφωνα τη δίωρη στάση εργασίας για την προάσπιση των συναδέλφων μας που ολοκλήρωσαν την προϋπηρεσιακή κατάρτιση, των έκτακτων και αντικαταστατών, οι οποίοι, μετά από πολλά χρόνια εργασίας και προσφοράς στο δημόσιο σχολείο, απειλούνται να μείνουν εκτός σχολείου αν εφαρμοστεί η πρόταση της Κυβέρνησης για αλλαγή του συστήματος διορισμού.  

Τα μέτρα αυτά αναστάληκαν προσωρινά ενόψει της συνάντησης των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την ελπίδα που είχε καλλιεργηθεί ότι ο Υπουργός Παιδείας της Κυβέρνησης Αναστασιάδη θα διαφοροποιούσε την αδιάλλακτη στάση που επιδείκνυε μέχρι σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα.
 
Μετά τη διάψευση της πιο πάνω ελπίδας και το ναυάγιο της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών καταθέσαμε σήμερα συγκεκριμένες τροποποιήσεις στο ψήφισμα της ΠΣΓΑ για το θέμα του συστήματος διορισμού, που προέβλεπαν τη λήψη δυναμικών μέτρων από την οργάνωσή μας. Συγκεκριμένα, εισηγηθήκαμε την πραγματοποίηση δημοσιογραφικής διάσκεψης, την επαναβεβαίωση της δίωρης στάσης εργασίας καθώς και κυλιόμενες απεργίες, μέχρι να αποδεχτεί η Κυβέρνηση τις θέσεις μας. 

Δυστυχώς, όλες οι παρατάξεις εκτός της Προοδευτικής δεν αποδέχτηκαν τις τροποποιήσεις που καταθέσαμε, χωρίς να έχει διαφοροποιηθεί η θέση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη για την κατοχύρωση των συναδέλφων μας που ολοκλήρωσαν την προϋπηρεσιακή, των εκτάκτων και των αντικαταστατών. Αντίθετα, έκαναν στροφή 180 μοιρών και δεν αποδέχθηκαν ούτε και αυτό που είχαν συναποφασίσει πριν από λίγες μέρες, δηλαδή την πραγματοποίηση της δίωρης στάσης εργασίας.

Απέδειξαν για μια ακόμα φορά έλλειψη διάθεσης να αγωνιστούν δυναμικά για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των καθηγητών. Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών επαναλαμβάνουμε ότι θα αγωνιστούμε ακόμα πιο εντατικά για το δημόσιο σχολείο και όλους τους συνάδελφούς μας καθηγητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου