Τελευταίες ειδήσεις

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πρωτοφανές μπάχαλο στη στελέχωση των σχολείων: Το ΥΠΠ προσπαθεί να καλύψει τα κενά με πιστώσεις ωρών και με καθηγητές των ΚΙΕ!



Από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε χαρακτηρίσει ανέκδοτο την επίκληση της ετοιμότητας των σχολείων εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και των συνηγόρων του στις ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Τα δεδομένα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα μας έχουν δικαιώσει πλήρως, αφού έχουν μεσολαβήσει πολλές ανακοινώσεις μεταθέσεων, μετακινήσεων και τοποθετήσεων από την ΕΕΥ και το Υπουργείο Παιδείας.

Η κατάσταση στη στελέχωση των σχολείων μόνο ως μπάχαλο μπορεί να χαρακτηριστεί, με τους καθηγητές να πηγαινοέρχονται στα σχολεία, τα προγράμματα και τις κατανομές να διαφοροποιούνται διαρκώς, πολλούς μαθητές να βρίσκονται καθημερινά έξω από τις τάξεις τους λόγω της έλλειψης καθηγητών και εκατοντάδες ώρες πολύτιμου διδακτικού χρόνου να χάνονται. Όχι μόνο δεν ήταν όλα έτοιμα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά μπορεί να γίνει λόγος για τα χειρότερα δεδομένα στη στελέχωση των σχολείων τα τελευταία χρόνια.

Αποκορύφωμα του πρωτοφανούς μπάχαλου που επικρατεί κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς στη στελέχωση των σχολείων, αποτελεί το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προσπαθεί να καλύψει τα κενά που ακόμα υπάρχουν με πιστώσεις διδακτικών ωρών σε διορισμένους καθηγητές αντί να προβεί σε νέους διορισμούς. Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας επιστρατεύει καθηγητές των ΚΙΕ ακόμα και αποσπασμένους για την κάλυψη των αναγκών!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει άμεσα την προσπάθεια κάλυψης των κενών με πιστώσεις ωρών σε διορισμένους καθηγητές, με καθηγητές των ΚΙΕ και με αποσπασμένους, καθώς και να ανακαλέσει όλες τις περιπτώσεις στις οποίες έχει ακολουθήσει αυτές τις πρακτικές. Αντ’ αυτού, το καλούμε να προβεί στη διενέργεια των αναγκαίων νέων διορισμών για να καλυφθούν τα κενά.

Τέλος, τονίζουμε ότι δεν αποδεχόμαστε τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα διορισμών λόγω της κάλυψης του εγκεκριμένου αριθμού διορισμών και, ταυτόχρονα, στηλιτεύουμε την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό με τον οποίο υπολογίστηκαν οι ανάγκες των σχολείων. Αναρωτιόμαστε, αφού δεν είναι σε θέση το Υπουργείο να καταφέρει τα απλά, δηλαδή να υπολογίσει τις ανάγκες των σχολείων σε καθηγητές, πώς θα είναι σε θέση να υλοποιήσει τα περίπλοκα που εξαγγέλλει καθημερινά ο Υπουργός Παιδείας από τα ΜΜΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου