Τελευταίες ειδήσεις

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Οι καταστροφικές προτάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας έγιναν πλέον συμφωνία Κυβέρνησης-Τρόικα



Πριν ακόμα κοπάσει ο θόρυβος για τα μέτρα της επιπλέον φορολόγησης του εφάπαξ και της μονιμοποίησης των έκτακτων εισφορών, για τα οποία η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ ανέστειλε με αντικαταστατικό τρόπο τα απεργιακά μέτρα που είχε εξαγγείλει αποδεχόμενη να μπει σε ένα διάλογο εφ’ όλης της ύλης «για την εξεύρεση τρόπων (...) να διασφαλιστεί και η βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών» (όπως διατυπώθηκε στη συμφωνία Κυβέρνησης-Οργανώσεων), ήρθαν στο φως το συνολικό πλαίσιο των καταστροφικών αλλαγών που σχεδιάζει η Κυβέρνηση για τον δημόσιο τομέα και την εκπαίδευση.

Αλλαγές που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τη μείωση των μισθών, την κατάργηση θέσεων προαγωγών, την κατάργηση των συνδυασμένων κλιμάκων, τη διασύνδεση του μισθού με την αξιολόγηση, την επέκταση του ωραρίου εργασίας και τη διαφοροποίηση του συστήματος πρόσληψης, οι οποίες, με βάση τη δέσμευση που υπάρχει στο Μνημόνιο, θα πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή εντός του πρώτου τριμήνου του 2015.

Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών προειδοποιούσαμε εδώ και καιρό για αυτές τις αλλαγές, αφού πρόκειται για εκείνες ακριβώς που περιλαμβάνονταν στις Εκθέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για το δημόσιο και την εκπαίδευση. Σήμερα, δυστυχώς, δε μιλάμε πια για εισηγήσεις ενός ξένου οργανισμού, αλλά για μέτρα που υιοθετήθηκαν πλήρως από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη και τα οποία συμφωνήθηκαν μεταξύ της Κυβέρνησης και της Τρόικα, έχοντας πλέον ενσωματωθεί στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών ζήτησε σήμερα την άμεση σύγκληση της Γραμματείας και του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για αξιολόγηση των εξελίξεων και λήψη αποφάσεων. Δυστυχώς, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δ. Ταλιαδώρος δε θεώρησε τις εξελίξεις αρκούντος σοβαρές και, ως εκ τούτου, δε συμφώνησε με την ανάγκη άμεσης σύγκληση των σωμάτων της οργάνωσης.

Φαίνεται, δυστυχώς, ότι εχθρός μας δεν είναι μόνο οι καταστροφικές πολιτικές της Κυβέρνησης και της Τρόικα αλλά και η κάλυψη που τους προσφέρει η πλειοψηφία της ΟΕΛΜΕΚ και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της οργάνωσης Δ. Ταλιαδώρος. Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών δηλώνουμε ότι δε θα ανεχτούμε άλλες υποχωρήσεις εκ μέρους της ηγεσίας μας, όπως επίσης και συμπεριφορές που υποσκάπτουν τα δικαιώματα των καθηγητών.

Φτάνει πια με την κοροϊδία! Προειδοποιούμε ότι είμαστε πανέτοιμοι για δυναμική αντίδραση, αποκάλυψη και αντιμετώπιση όσων σχεδιάζονται στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο σε βάρος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου