Τελευταίες ειδήσεις

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Συμμετοχή στην Παναπεργία



Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, συνήλθε σήμερα Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 σε έκτακτη συνεδρία για να συζητήσει τις κυβερνητικές προθέσεις για μονιμοποίηση των έκτακτων αποκοπών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στους μισθούς και τις συντάξεις του δημοσίου και για πρόσθετη φορολόγηση του εφάπαξ.

Οι εξαγγελίες αυτές έρχονται να προστεθούν σε όλα εκείνα τα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια σε βάρος και των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους εργαζόμενους, πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα για μια κρίση για την οποία ευθύνονται άλλοι, οι οποίοι μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι παρά τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος του κυπριακού λαού.
Ενδεικτικά, υπενθυμίζουμε πολλές από τις οδυνηρές «έκτακτες» αποκοπές που έγιναν μέχρι σήμερα:

  • μειώσεις μισθών

  •  αυξημένες συνταξιοδοτικές εισφορές

  • εισφορές για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

  • παγοποίηση των προσαυξήσεων και της Α.Τ.Α. που έχουν οδηγήσει σε απώλεια εισοδήματος μέχρι και 30% των αποδοχών

  • φορολόγηση του εφάπαξ που προκύπτει από την υπηρεσία των εν ενεργεία εκπαιδευτικών μετά την 1/1/2013

  • κατάργηση του επαγγελματικού σχεδίου συντάξεων και του εφάπαξ, για όλους τους νεοεισερχομένους εκπαιδευτικούς
  • έκτακτη αποκοπή ύψους 0,8-2% από τους μισθούς των εκπαιδευτικών, η οποία ενώ είχε υποτίθεται ως στόχο τον επαναδιορισμό όλων των συμβασιούχων, έκτακτων και αντικαταστατών εκπαιδευτικών ουδέποτε αξιοποιήθηκε γι’ αυτό το σκοπό, με αποτέλεσμα δεκάδες συνάδελφοί μας να οδηγηθούν στην ανεργία.


Ως ΟΕΛΜΕΚ θεωρούμε ότι μια μόνο απάντηση υπάρχει στα νέα μέτρα που σχεδιάζονται εναντίον μας: Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Μια αντίδραση που θα έπρεπε να έρθει νωρίτερα αλλά ως εκπαιδευτική Οργάνωση επιδείξαμε υπευθυνότητα για το συμφέρον του τόπου. Τα μηνύματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα προς όλους εκείνους που μονίμως στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς αλλά και γενικότερα τους δημόσιους υπαλλήλους. Μια αντίδραση που δε θα περιοριστεί στην αποτροπή των μέτρων της επέκτασης της φορολόγησης του εφάπαξ και της μονιμοποίησης των έκτακτων εισφορών, αλλά και όλων των άλλων μέτρων που ήδη πάρθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών σε ομάδες εργαζομένων με διαφορετικά δικαιώματα και προοπτικές.

Για το σκοπό αυτό, η ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε τη συμμετοχή της στην Πανσυνδικαλιστική απεργία που έχει εξαγγελθεί για την Παρασκευή, 19/9/2014, η οποία για την εκπαίδευση θα είναι ολοήμερη.  Ταυτόχρονα αποφάσισε όπως, αναλόγως των εξελίξεων, συγκληθεί η Π.Σ.Γ.Α. για αξιολόγηση των νέων δεδομένων και περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου