Τελευταίες ειδήσεις

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Δυναμική αντίδραση στις νέες περικοπές που σχεδιάζει η Κυβέρνηση



Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και άλλων εκπροσώπων της Κυβέρνησης, οι οποίες κάνουν λόγο για νέα μέτρα εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων και των καθηγητών και αφορούν, μεταξύ άλλων, τη φορολόγηση του εφάπαξ και τη μονιμοποίηση της έκτακτης εισφοράς. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα πιο πάνω μέτρα δεν προβλέπονται στο Μνημόνιο, καθιστώντας την Κυβέρνηση που τα προωθεί τροϊκανότερη των ίδιων των Τροϊκανών.

Τα νομοσχέδια για τα πιο πάνω μέτρα, τα οποία ετοιμάστηκαν εν κρυπτώ από την Κυβέρνηση, οδηγούνται, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 16 Σεπτεμβρίου για συζήτηση και λήψη απόφασης, χωρίς να ενημερωθούν καν οι επηρεαζόμενοι φορείς.

Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών θεωρούμε ότι μια μόνο απάντηση υπάρχει στα  νέα μέτρα που σχεδιάζονται εναντίον μας, στον απίστευτο κυνισμό του Υπουργού Οικονομικών και στην αυταρχικότητα και τον ετσιθελισμό της Κυβέρνησης: Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

Μέσα στα πιο πάνω πλαίσια η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών ζήτησε από την πρώτη στιγμή την άμεση σύγκληση των σωμάτων της ΟΕΛΜΕΚ, για να σχεδιαστεί και να οργανωθεί η αντίδρασή μας στις νέες περικοπές, σε συνεργασία και συνεννόηση και με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Σημειώνουμε ότι στη σημερινή συνεδρίαση της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ λήφθηκε τελικά απόφαση για σύγκληση του ΚΔΣ της οργάνωσης την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, παρά την αρχική αντίδραση του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Δ. Ταλιαδώρου και της κίνησής του.

Τονίζουμε, ότι η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου της παράταξης, για να αποφασίσει τα μέτρα αντίδρασης που θα προτείνει στο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου