Τελευταίες ειδήσεις

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Όλοι στη Συναυλία Διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Μουσικών τη Μεγάλη Δευτέρα έξω από το Υπουργείο Παιδείας



Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ στην τελευταία του συνεδρία (2 Απριλίου 2015) αποφάσισε με τις ψήφους όλων των Κινήσεων πλην της ΑΛΛΑΓΗΣ, τη στήριξη από την ΟΕΛΜΕΚ της συναυλίας διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Μουσικών για το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα, έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Η συναυλία διαμαρτυρίας  θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015 στις 2.30 μ.μ., την ώρα που θα συνεδριάζει το Συμβούλιο Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης για το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα και τις άλλες προτάσεις του ΥΠΠ.
Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών καλούμε όλους τους Συνδέσμους της ΟΕΛΜΕΚ να παρευρεθούν στην εκδήλωση προκειμένου να διατρανώσουμε όλοι ενωμένοι την αντίθεσή μας σε πειραματισμούς, που - με συνοπτικές διαδικασίες - θα υποθηκεύσουν το μέλλον της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Την ίδια στιγμή θα αναδείξουμε την ανάγκη για ένα νέο, πραγματικά σύγχρονο Ωρολόγιο Πρόγραμμα, επιστημονικά τεκμηριωμένο και βασισμένο στις ανάγκες και τις προκλήσεις της νέας εποχής, ένα Ωρολόγιο Πρόγραμμα που θα αναβαθμίζει το Δημόσιο Σχολείο και την παρεχόμενη δημόσια εκπαίδευση.
Ταυτόχρονα, το ΚΔΣ στη σημερινή συνεδρία του αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Παγκύπριας Συνδιάσκεψης Γενικών Αντιπροσώπων (ΠΣΓΑ), στις 23 Απριλίου 2015, η οποία θα μελετήσει τις τρεις προτάσεις που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Επιμόρφωση, Σύστημα Διορισμών και Ωρολόγιο Πρόγραμμα) και θα λάβει αποφάσεις που αφορούν τόσο τη διαδικασία όσο και την ουσία των τριών προτάσεων. Η ΑΛΛΑΓΗ και ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ σύρθηκαν τελικά στην πιο πάνω απόφαση μετά που εξαναγκάστηκαν από εξήντα πέντε και πλέον υπογραφές Γενικών Αντιπροσώπων, που κατατέθηκαν από τις Κινήσεις ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, ΔΗΚΙ και ΝΕΑ ΠΝΟΗ. Βέβαια αρνήθηκαν, με την ισχνή πλειοψηφία που έχουν στο ΚΔΣ, η ΠΣΓΑ να προηγηθεί των συναντήσεων με τον Υπουργό, όπως είναι το λογικό και το αυτονόητο. Θα πάνε δηλαδή πρώτα σε διάλογο με τον Υπουργό στις 7, 15 και 17 Απριλίου και στη συνέχεια θα συγκληθεί η ΠΣΓΑ. Αλήθεια ποιων τις θέσεις θα προτάξουν στο διάλογο με τον Υπουργό; Ποιος τους εξουσιοδότησε γι’ αυτό; Και αν οι αποφάσεις της ΠΣΓΑ, που είναι το ανώτατο σώμα της ΟΕΛΜΕΚ είναι διαφορετικές από αυτές που θα καταθέσει η πλειοψηφία της ΟΕΛΜΕΚ (ΑΛΛΑΓΗ και ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ) στις πιο πάνω συναντήσεις, τι θα σημαίνει αυτό για το συνδικαλιστικό μας Κίνημα και την εξέλιξη των πραγμάτων; 
Διερωτόμαστε γιατί για τόσο σημαντικά ζητήματα η ΑΛΛΑΓΗ και η ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ αρνούνται να πάρουν την εξουσιοδότηση και τις κατευθυντήριες γραμμές της ΠΣΓΑ. Διερωτόμαστε πραγματικά γιατί θέλουν να εναποθέσουν ένα τέτοιο βάρος στους ώμους του ΚΔΣ. Μήπως επενδύουν στην κατευναστική πολιτική των «μυστικών» υποσχέσεων σε Συμβούλια Συνδέσμων που αντιδρούν και που ήδη έχουν αρχίσει; Η προσπάθειά τους είναι μάταιη… Έστω και την τελευταία στιγμή ας αναλογιστούν το μέγεθος των ευθυνών τους και ας τις αναλάβουν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου