Τελευταίες ειδήσεις

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ



Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον εκπαιδευτικό – συνδικαλιστικό χώρο, η ΟΕΛΜΕΚ βιώνει τη μεγαλύτερη απαξίωση και ανυποληψία στην 60χρονη πορεία  και δράση της, με τους εκπαιδευτικούς να  έχουν γυρίσει την πλάτη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό που ασκεί η ηγεσία της Οργάνωσής τους.

Δεν εστιάζουν την κριτική τους μόνο στο γεγονός ότι διαγράφουν στελέχη της Οργάνωσης,  απλά και μόνο επειδή διαφώνησαν με τις προτάσεις του Υπουργείου, κάτι που παραβιάζει κατάφορα το καταστατικό της Οργάνωσης, αλλά και στις απαράδεκτες πολιτικές που ασκούν, εδώ και καιρό, οι παρατάξεις ΑΛΛΑΓΗ και ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ. Κρατούν εγκλωβισμένη την Οργάνωση και καθηλωμένη, μακριά από κάθε αντίδραση, αντίσταση ή έστω τη στοιχειώδη διεκδίκηση.  Αποκορύφωμα φυσικά, οι τελευταίες προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα Ωρολόγια Προγράμματα και τον Κατάλογο Διοριστέων.  Οι δυο παρατάξεις ΑΛΛΑΓΗ και ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ, αποδέχτηκαν και τις δύο καταστροφικές προτάσεις του Υπουργείου ως είχαν, αγνοώντας τους κινδύνους που προκύπτουν από αυτές.  Και όταν αυτές άλλαζαν και βελτιώνονταν, εξ αιτίας της αντίδρασης των εκπαιδευτικών, οι δυο κινήσεις περιέπιπταν σε αμηχανία και εκνευρισμό, μένοντας ανεπανόρθωτα εκτεθειμένες.  Από την άλλη, το Υπουργείο σπεύδει, έχοντας ως δεκανίκια την ηγεσία της ΟΛΕΜΕΚ, να εφαρμόσει τις προτάσεις του, χωρίς διάλογο και  χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση. Αποτέλεσμα, η θυματοποίηση των  παιδιών, η υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου, με τον εκφυλισμό μιας σειράς από επιστημονικά πεδία, προσθαφαιρώντας ώρες ή και καταργώντας μαθήματα κατά το δοκούν. Ταυτόχρονα, το εργασιακό πλαίσιο των εκπαιδευτικών αλλοιώνεται, οδηγώντας συναδέλφους στην αδιοριστία ή και στην απώλεια εργασίας.

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, μετά από ανοικτές και διευρυμένες συνεδρίες των συλλογικών της οργάνων και έπειτα από επαρχιακές συνελεύσεις – συζητήσεις, αφού αφουγκράστηκε τις ανησυχίες και τη θέληση του κλάδου, κατέληξε στις πιο κάτω αποφάσεις:

  1. Εμμένει στην απόφασή της, που κατατέθηκε και στο Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ, για πρόωρες εκλογές, θεωρώντας ότι αποτελεί τη μοναδική διέξοδο στα αδιέξοδα στα οποία περιήλθε η Οργάνωση, αφήνοντας τον κλάδο να εκλέξει την ηγεσία εκείνη που θ’ αντιμετωπίσει διεκδικητικά τα μεγάλα ζητήματα  που βρίσκονται μπροστά μας και να τον οδηγήσει στην απαιτούμενη ενότητα.


  1. Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ από εδώ και μπρος θα δηλώνει «ΠΑΡΟΝ» στις συνεδριάσεις των σωμάτων της ΟΕΛΜΕΚ.  Παράλληλα, θα εξακολουθήσει να καταθέτει τις προτάσεις και τις θέσεις της για όλα τα θέματα που αφορούν την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων.
  2. Θα καταγγείλει στον Έφορο Συντεχνιών τις αντικαταστατικές ενέργειες των παρατάξεων ΑΛΛΑΓΗ και ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ, που ισοδυναμούν με πραξικόπημα στους κόλπους της ΟΕΛΜΕΚ.
  3. Θα προχωρήσει σε όλα τα νομικά μέτρα που της παρέχει η κυπριακή νομοθεσία.
  4. Ξεκινά πορεία προς τον κλάδο, η οποία πέρα από την ενημέρωση θα συνοδεύεται και από συγκεκριμένες δράσεις.
  5. Επειδή η εργοδοσία μεθοδεύει προώθηση των απαράδεκτων και αντιδραστικών προτάσεων της εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου, τόσο τα Επαρχιακά όσο και το Κεντρικό Συμβούλιο της Προοδευτικής θα βρίσκονται σε εγρήγορση και επαφή, όχι μόνο με τους συναδέλφους, αλλά και με τους υπόλοιπους εμπλεκομένους στην Παιδεία (Οργανώσεις, Κόμματα, Φορείς), για αποτροπή τετελεσμένων για τον κλάδο και την κοινωνία ολόκληρη.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τον κλάδο, ότι, η Προοδευτική, μαζί και με άλλες δυνάμεις, θ’ αντισταθεί με όλες της τις δυνάμεις, στις όποιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.

Είναι, πλέον, καιρός ο κλάδος να πάρει την τύχη του στα χέρια του.

Εκ των κάτω το φως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου