Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Στήριξή της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Μαθητών - Προοδευτική-ΔΗΚΙ-Νέα Πνοή

Οι εκπαιδευτικές παρατάξεις ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΔΗΚΙ) και ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ εκφράζουν τη στήριξή τους στον αγώνα της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών (ΠΣΕΜ) κατά των νέων Κανονισμών Λειτουργίας των Σχολείων, οι οποίοι απειλούν να μετατρέψουν το Δημόσιο Σχολείο σε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο, απαξιώνοντας έτσι οριστικά το όραμα της διαμόρφωσης ενός πραγματικά ανθρώπινου και δημοκρατικού σχολείου. Ενός σχολείου στο οποίο όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε ιδιαιτερότητες, θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν κατάλληλα για το κοινό τους μέλλον, χωρίς αποκλεισμούς και εκπτώσεις.

Καλούμε για μια ακόμα φορά τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα να αφουγκραστούν, έστω και τώρα, τις ανησυχίες των χιλιάδων γονέων και μαθητών, και να μην επιτρέψουν το ήδη λαβωμένο δημόσιο σχολείο να εισέλθει σε νέες περιπέτειες.

Τέλος, καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες, πέρα και πάνω από οποιεσδήποτε παραταξιακές προτιμήσεις, να ενώσουν αύριο τη φωνή τους με αυτή των Γονέων και των Μαθητών, με στόχο να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση, ότι το προωθούμενο για ψήφιση νομοσχέδιο θα πλήξει ανεπανόρθωτα το δημόσιο σχολείο και θα θυματοποιήσει τις επόμενες γενιές των παιδιών μας. Όσο για την υφιστάμενη πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ (ΑΛΛΑΓΗ, ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ), την παραδίδουμε στην κρίση των μελών της και της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου