Τελευταίες ειδήσεις

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Κυπριακό και τις προοπτικές επίλυσής του



Η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος, σας προσκαλεί σε ανοικτή συζήτηση με θέμα το Κυπριακό και τις προοπτικές επίλυσής του, στη Λάρνακα την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017 στις 7.00 μμ, στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Κάτω Βαρωσίων, Aρχιεπισκόπου Κυπριανού 18.
Κύριοι Εισηγητές:
- Νίκος Τορναρίτης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΔΗΣΥ
- Στέφανος Στεφάνου: Εκπρόσωπος Τύπου και μέλος ΠΓ ΑΚΕΛ
Συντονιστής: Αντρέας Παράσχος, Διευθυντής Καθημερινής Κύπρου
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό:
- Δήμαρχος Λάρνακας
- Εκπρόσωπος των συνδιοργανωτών
Eκ μέρους της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος θα χαιρετήσουν οι:
Ø  Τάκης Χατζηδημητρίου
Ø  Sener Elcil
Η συζήτηση θα γίνει στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα.
Η Εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τη συνεργασία των πιο κάτω φορέων:  
Κίνηση «Λάρνακα για τη Λύση-Επανένωση»,
Σωματείο «Αμμόχωστος-η Πόλη μας», 
Ο Πολιτιστικός Όμιλος «Ανάδραση»
Όμιλος Κληρονομιάς Κοντέας.

Η κρίσιμη παρούσα συγκυρία με την ατυχή εξέλιξη που είχε η προβοκατόρικη πρόταση για το Ενωτικό δημοψήφισμα στη Βουλή μετατρέπει την εκδήλωση σε ευκαιρία δικοινοτικής δράσης για παρέμβαση στις εξελίξεις.
Η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος, φέρνει μαζί 70 και πλέον οργανώσεις και ομάδες πολιτών και από τις δύο κοινότητες  με στόχο την ενίσχυση  του διαλόγου και της φιλίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου και τη κοινή δράση για την επίτευξη της Λύσης και της Επανένωσης του τόπου μας.
Η παρούσα φάση της διαδικασίας της επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος έχει μπει στο πιο καθοριστικό της στάδιο. Η ελπίδα για την οριστική επίλυση του μακροχρόνιου προβλήματος  της διαίρεσης της πατρίδας μας επιφέροντας την αποξένωση των δύο κοινοτήτων πρέπει να διατηρηθεί άσβεστη και να μετατραπεί σε κοινή πάλη των απλών ανθρώπων για την Επανένωση.
Μέσα στα πλαίσια των σκοπών και των στόχων της προώθησης της Ειρηνικής Συμβίωσης μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης διοργανώνει σ' όλες τις πόλεις της Κύπρου - και στις δύο κοινότητες- ανοικτές συζητήσεις με κύριο στόχο την εξέταση των καίριων πτυχών της διαπραγμάτευσης, τον διάλογο  και την οργάνωση για κοινή δράση.
Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου