Τελευταίες ειδήσεις

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Μαζί για την ανατροπή – Ψήφο στην Προοδευτική



Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών της ΟΕΛΜΕΚ στις 25 του Μάη. Τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου και τα αδιέξοδα βρίσκονται στην κορύφωσή τους, όπως προβλέψαμε. 

Τρία χρόνια με τις πρόχειρες και βεβιασμένες αποφάσεις τους πολεμούν το δημόσιο σχολείο και τους καθηγητές. Τα αποτελέσματα των πολιτικών τους τα ζούμε έντονα ειδικά αυτές τις μέρες. Απορρύθμισαν τη μέση εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο. Οδήγησαν στην πολλαπλή πρόσθετη επιβάρυνση των Καθηγητών και στη θυματοποίηση συναδέλφων. Αποδέχτηκαν την προχειρότητα και τα κενά στα Αναλυτικά Προγράμματα και στο εκπαιδευτικό υλικό. Ενέκριναν τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα εξετάσεων-υποστηρικτικής διδασκαλίας-ανεξετάσεων Μαΐου-Ιουνίου. Σιώπησαν μπροστά στην απουσία επιμόρφωσης και στην έξαρση της παραβατικότητας. 

Τρεις μέρες πριν τις εκλογές τους θυμήθηκαν και ζητούν την ψήφο σας. Σας ζητούν να ξεχάσετε τα προβλήματα που προκάλεσαν, ότι τάχθηκαν στο πλευρό του Υπουργείου, ότι οδήγησαν την οργάνωση στην ανυποληψία και στην απαξίωση από τα ίδια τα μέλη της. Προσπαθούν να σας πείσουν ότι άλλαξαν, ότι θα αντισταθούν στο νέο σύστημα αξιολόγησης και στον δήθεν «εξορθολογισμό» του διδακτικού χρόνου.
Τα τελευταία τρία χρόνια αντισταθήκαμε μαζί. Με σοβαρότητα. με υπευθυνότητα και με σταθερότητα προειδοποιήσαμε για τις αρνητικές παρενέργειες και συνέπειες των πρόχειρων και βεβιασμένων αλλαγών. Δεν τις έλαβαν υπόψη. Δυστυχώς, οι απόψεις μας δικαιώνονται από τις εξελίξεις.

Ήρθε η ώρα της ανατροπής. Οι συνθήκες που βιώνουμε καθιστούν περισσότερο από ποτέ αναγκαία τη διαμόρφωση μιας αγωνιστικής και διεκδικητικής ΟΕΛΜΕΚ μέσα από τις εκλογές στις 25 του Μάη. Μιας ΟΕΛΜΕΚ που θα επανακτήσει το κύρος και την αξιοπιστία τόσο των καθηγητών όσο και της κοινωνίας. Μιας νέας ΟΕΛΜΕΚ των Καθηγητών και όχι του Υπουργείου. Μιας ΟΕΛΜΕΚ που εκφράζει τη βάση και λειτουργεί συλλογικά. Μιας ΟΕΛΜΕΚ που προασπίζεται τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των καθηγητών (μόνιμων, συμβασιούχων, έκτακτων, αντικαταστατών).

Ο στόχος της διαμόρφωσης μιας νέας αγωνιστικής και διεκδικητικής ΟΕΛΜΕΚ περνάει μέσα από την ενδυνάμωση της Προοδευτικής. Μόνο η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών έχει τα εχέγγυα να ηγηθεί, συνεργαζόμενη και με άλλες παρατάξεις που ενστερνίζονται κοινές θέσεις, της προσπάθειας για να αλλάξει η ΟΕΛΜΕΚ. 

Η νέα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ οφείλει όχι μόνο να αγωνιστεί για τη διόρθωση των προβλημάτων και στρεβλώσεων του νέου Ωρολογίου Προγράμματος και της νέας δομής του Λυκείου, τον επαναδιορισμό των συναδέλφων από ειδικότητες που θυματοποιούνται εξαιτίας του νέου Ωρολογίου Προγράμματος και της νέας δομής του Λυκείου (π.χ. Ξένες Γλώσσες, Χημεία, Φωτογραφία, Οικιακή Οικονομία, Φυσική Αγωγή, Τέχνη, Σχεδιασμός-Τεχνολογία, Μουσική, Θεατρολογία, Πληροφορική), την εργασιακή διασφάλιση των συναδέλφων μας που συμπλήρωσαν 30μηνη υπηρεσία στην εκπαίδευση, την αποτροπή του εκτρωματικού νέου συστήματος αξιολόγησης και την τροποποίηση των απαράδεκτων προνοιών των νέων Κανονισμών Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, αλλά και να διεκδικήσει σθεναρά την επιστροφή όσων αποκόπηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τους Καθηγητές (μείωση μισθού, επιβαρύνσεις για πρόωρη αφυπηρέτηση, αποκοπή 0,8-2% κ.ά.) και την αποκατάσταση των αδικιών εις βάρος των νέων συναδέλφων (εφάπαξ, κλίμακες νεοεισερχόμενων κ.ά.). 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Η δύναμη στα χέρια σου.
Για να αλλάξουμε την ΟΕΛΜΕΚ.
Για την ανατροπή.
ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου