Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Κοινή ανακοίνωση των κινήσεων «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ», «ΔΗΚΙ» και «ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»


            Εργασιακή διασφάλιση των συναδέλφων
που συμπλήρωσαν 30μηνη υπηρεσία στην Εκπαίδευση, ΤΩΡΑ…

Ενόψει της αυριανής συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής των Κανονισμών για τις εξετάσεις, που διασυνδέονται άμεσα με το νόμο που αφορά στο νέο σύστημα διορισίμων στην Εκπαίδευση, τους οποίους ετοίμασε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, η ΔΗΚΙ και η ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ καλούν τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα να πουν όχι στη θυματοποίηση δεκάδων συναδέλφων που υπηρέτησαν για χρόνια την εκπαίδευση και κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι.

Οι πιο πάνω Κινήσεις, ως εν δυνάμει νέα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, καλούν τους βουλευτές όλων των κομμάτων να υπερψηφίσουν διετή αναστολή του συγκεκριμένου νόμου, ώστε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια εργασιακής διασφάλισης των συναδέλφων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, αν υπάρχει βούληση από μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, μπορούν να εξευρεθούν και οι τρόποι. Δυστυχώς, όμως η προκλητική στάση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού να οδηγήσει τους κανονισμούς στην ολομέλεια της Βουλής, χωρίς προηγουμένως αυτός να έχει δώσει πειστικές απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων που του τέθηκαν, φανερώνει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η προεκλογική εκμετάλλευση του θέματος.    

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα αντιληφθούν έστω και την υστάτη τις σοβαρές παρενέργειες από μια ενδεχόμενη υπερψήφιση των συγκεκριμένων κανονισμών πριν από τη διασφάλιση των συναδέλφων με 30μηνη υπηρεσία και θα ψηφίσουν υπέρ της αναστολής της εφαρμογής του σχετικού νόμου.


Ταυτόχρονα, τους καλούμε να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για διασφάλιση των συναδέλφων που συμπλήρωσαν συνολική υπηρεσία 30 μηνών, συνεχόμενης ή/και διακεκομμένης, με το καθεστώς του συμβασιούχου ή του έκτακτου ή του αντικαταστάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου