Τελευταίες ειδήσεις

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Συνεχίζουμε τον αγώνα για κατάργηση των εξετάσεων Τετραμήνων



Οι εξελίξεις μετά το ξεκάθαρο μήνυμα του 76% των Καθηγητών/-τριών για τις εξετάσεις τετραμήνων επιβεβαιώνουν την ορθότητα της απόφασης της ΟΕΛΜΕΚ να προχωρήσει στη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, θορυβημένο από το αποτέλεσμα, ενώ αρνιόταν πεισματικά το διάλογο πριν από το δημοψήφισμα, τώρα συζητά, δηλώνει ότι κατανοεί τα επιχειρήματα των εκπαιδευτικών, συγκαλεί συσκέψεις για το θέμα και ανακοινώνει ότι θα καταθέσει νέες ιδέες.
  
Ενώ καταγράφουμε θετικά τη διάθεση του νέου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού να ασχοληθεί με το θέμα και να το συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς, σημειώνουμε την απογοήτευσή μας για τις δηλώσεις του μετά από σχετική σύσκεψη στο Υπουργείο, στις οποίες ανέφερε ότι δεν θα καταργήσει τις εξετάσεις τετραμήνων και θα επιλύσει το θέμα χωρίς αλλαγή των σχετικών Κανονισμών.  

Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών τονίζουμε ότι χωρίς τροποποίηση των Κανονισμών δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επίλυση του θέματος. Παράλληλα, πιστοί στην εντολή που μας έδωσε ο κλάδος, τονίζουμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την εφαρμογή των εξετάσεων τετραμήνων, με βάση τις υφιστάμενες πρόνοιες των σχετικών Κανονισμών, ούτε και την συγκεκαλυμμένη εφαρμογή τους, χωρίς να τροποποιηθούν οι σχετικοί Κανονισμού.  

Αντίθετα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την κατάργηση αυτής της αντιπαιδαγωγικής πρόνοιας, για το καλό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου