Τελευταίες ειδήσεις

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Προοδευτικής: Έχει όρια ο τυχοδιωκτισμός;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Δεν φτάνει που εντελώς πραξικοπηματικά και σε αντίθεση με τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του κλάδου πέρασαν με νόμο την παράταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 63Ο έτος. Δεν φτάνει που αγνόησαν τις εκκλήσεις των εκτάκτων συναδέλφων και όλων των οργανώσεων νεολαίας και φοιτητών. Δεν φτάνει που προκάλεσαν την κοινή γνώμη και έρχονται σε αντίθεση με τους αγώνες των εργαζομένων όλης της Ευρώπης. Τις τελευταίες μέρες η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ, υπόγεια και πάλι σε συνεργασία με τους γνωστούς φίλους της στη βουλή, προωθεί την άμεση εφαρμογή του νόμου ώστε να καλύψει όσους αφυπηρετούν στο τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Αγαπητοί συνάδελφοι, η υποκρισία και ο τυχοδιωκτισμός σε όλο τους το μεγαλείο. Μέχρι πριν λίγες μέρες η πλειοψηφία της ηγεσίας της οργάνωσης και η πρόεδρός μας  έσκιζε τα ιμάτιά της για να διοριστούν όλοι οι έκτακτοι. Τώρα με τις ενέργειές της αυτές προσπαθεί να τους αφήσει άνεργους πάλι με το τέλος της σχολικής χρονιάς. Γιατί χωρίς αφυπηρετήσεις και με τη συνεχή μείωση των μαθητών τούς καταδικάζει από τώρα στη ανεργία. Και όλα αυτά για να κερδίσει ψήφους, όπως νομίζει, στις εκλογές του ερχόμενου Μάη.

Συνάδελφοι, αυτές οι συμπεριφορές είναι ανεύθυνες και  καταδικαστέες.

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΚΗ καταγγέλλει τέτοιες ενέργειες και τέτοιες πρακτικές. Κάνουμε έκκληση, έστω και την υστάτη η πλειοψηφία της ηγεσίας μας να αφουγκραστεί το κοινό αίσθημα και τη θέληση του κλάδου. Να σταματήσει τις πιο πάνω ενέργειες και να σκεφτεί το συμφέρον του συνόλου των συναδέλφων και ιδιαίτερα των νέων. Η ΟΕΛΜΕΚ δεν είναι δικό τους αμπελοχώραφο για να τη χρησιμοποιούν για δικά τους συμφέροντα και προς άγραν ψήφων. Η ΟΕΛΜΕΚ ανήκει σε όλα τα μέλη της και έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους. Ιδιαίτερα αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, δηλ. τους νέους συναδέλφους, τους έκτακτους και τους συμβασιούχους.

Συνάδελφοι, δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε στον τυχοδιωκτισμό να περάσει. Θα υπερασπιστούμε  από θέση αρχής τους νέους συναδέλφους και δε θα επιτρέψουμε την καταδίκη τους στην ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου