Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΟΕΛΜΕΚ: Επισκέψεις Επιθεωρητών στην τάξη


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010, μεταξύ της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου έχει επέλθει συμφωνία σχετικά με τις επισκέψεις Επιθεωρητών στην τάξη ως ακολούθως:

1.   Θα επιθεωρούνται στην τάξη μόνο καθηγητές που έχουν αξιολόγηση ή βρίσκονται στη διαδικασία της μονιμοποίησης, εκτός αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι.
2.   Η επιθεώρηση στην τάξη θα γίνεται μετά από προειδοποίηση, τουλάχιστον από την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.
3.   Την ευθύνη της ειδοποίησης θα έχει ο Επιθεωρητής που θα επισκεφθεί το σχολείο.  Στα πλαίσια της ειδοποίησης, η οποία θα γίνεται προς το Διευθυντή του σχολείου, οι επιθεωρητές θα ενημερώνουν ονομαστικά για το πρόγραμμα επιθεωρήσεων, δηλαδή για τους εκπαιδευτικούς που θα αξιολογήσουν και την περίοδο κατά την οποία θα γίνει η επίσκεψη στην τάξη.  Σημειώνεται ότι, όπου για απρόβλεπτους λόγους δεν καταστεί δυνατή η επίσκεψη του επιθεωρητή στην τάξη κατά την καθορισμένη περίοδο, αυτή θα γίνεται την αμέσως επόμενη διδακτική περίοδο του επηρεαζόμενου εκπαιδευτικού.

Η Οργάνωσή μας θεωρεί ότι η συμφωνία αυτή, η οποία σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Υπουργού, ημερομηνίας 17 Νοεμβρίου 2010, έχει άμεση ισχύ, ικανοποιεί ένα μακροχρόνιο αίτημα των εκπαιδευτικών και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια σημαντική θετική εξέλιξη στο κεφάλαιο της αξιολόγησης των καθηγητών.

1 σχόλιο:

  1. mpori kapios na mas enimerosi pos kai apo pion axiologountai oi idioi oi epitheorites? Apo ti geniki diefthintria? apo klimakio ple? arithmitika? me teliko report???

    Efharistoume
    omada neodioriston kathigiton

    ΑπάντησηΔιαγραφή