Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η ΟΕΛΜΕΚ ΨΗΦΙΣΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟ!!!

Συναδέλφισσες / οι,
          Στην τελευταία Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της Οργάνωσής μας (16/12/2010), οι παρατάξεις ΑΛΛΑΓΗ, ΔΗΚΙ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, άλλαξαν την πάγια απόφαση για κατάργηση του επιθεωρητισμού.  Η απόφαση που ίσχυε ως τώρα ήταν, μέσα από το δεύτερο μοντέλο του σχεδίου που προτείνεται, να οδηγηθούμε στην κατάργηση του επιθεωρητισμού.  Ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτή  πρόταση της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, της ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ και της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ για επαναβεβαίωση της θέσης μας.
Οι τρεις κινήσεις (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ και ΝΕΑ ΠΝΟΗ) τάκτηκαν υπέρ του β’ μοντέλου που πρότεινε το ΥΠΠ το οποίο καταργεί τον επιθεωρητισμό με την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρχουν εξετάσεις στην ακαδημία στελεχών, ότι θα συζητηθεί το καθεστώς και ο τρόπος λειτουργίας της και ότι θα αυξηθεί ο αριθμός θέσεων των Ανωτέρων Εκπαιδευτικών.  Δυστυχώς, η ισχνή πλειοψηφία της ΟΕΛΜΕΚ (ΑΛΛΑΓΗ – ΔΗΚΙ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, το αποτέλεσμα ήταν 49-46) επέλεξε τον επιθεωρητισμό.
Και όλ’ αυτά, μεσούντος του διαλόγου για την Αξιολόγηση και με τους Επιθεωρητές να βρίσκονται σε δύσκολη θέση, γιατί έβλεπαν την έλευση ενός νέου σχεδίου που θα καταργούσε την εξουσία τους, θα βελτίωνε τη σχολική μονάδα και θα απάλλασσε τον εκπαιδευτικό από το ραγιαδισμό, θα καταργούσε ταυτόχρονα και τον αυταρχισμό της εργοδοσίας.
Οι παρατάξεις ΑΛΛΑΓΗ, ΔΗΚΙ και δυστυχώς με τα δεκανίκια της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (της οποία κάποτε η Αξιολόγηση ήταν σημαία της και έπαιρνε ποσοστά 40%) αλλοίωσαν για μια ακόμα φορά τη θέληση του κλάδου.
Συγκεκριμένα
Ø      Αρνούνται να αποταθούν στον κλάδο, ο οποίος θ’ αποφασίσει αν θέλει τον Επιθεωρητισμό ή όχι, παρόλες τις προσπάθειες της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ.
Ø      Θέλουν ν’ αποφασίζουν σε κλειστές πόρτες έχοντας μετρημένα τα κουκιά τους.
Ø      Αρνήθηκαν να προσθέσουν, έστω, στην πρόταση τους τη θέση ότι ο Επιθεωρητής δε θα αποτελεί πηγή αξιολόγησης.
Ø      Κωλυσιεργούν στο διάλογο με το Υπουργείο χωρίς να καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις βρίσκοντας κάθε φορά διάφορα προσχήματα.
Ø      Κρατούν τον κλάδο, σκόπιμα, στο σκοτάδι για να τον φέρουν μπροστά σε τετελεσμένα.
Ø      Οδήγησαν τις προσπάθειες που έγιναν, σε διακινησιακό επίπεδο, στην αποτυχία.
Συνάδελφοι,
Μετά και την τελευταία θλιβερή εξέλιξη το σώμα των Επιθεωρητών επιχαίρει και συγχαίρει την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (ΑΛΛΑΓΗ – ΔΗΚΙ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ), για τον απροσδόκητο σύμμαχο που βρήκε στο πρόσωπό της. Αναμένεται στο επόμενο διάστημα οι Επιθεωρητές να συμπεριφέρονται ακόμα πιο αυταρχικά, ετσιθελικά και με αλαζονεία, αφού πέτυχαν μια ανέλπιστη νίκη.  Σίγουρα θα χρησιμοποιήσουν στο τραπέζι του διαλόγου τη νέα απόφαση / θέση της ΟΕΛΜΕΚ.
Τι κάνουμε;
Σίγουρα δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.  Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ σε συνεργασία και με άλλες κινήσεις θα αντισταθεί σε όλα τα επίπεδα μέσα και έξω από την ΟΕΛΜΕΚ. Αυτός, όμως, που έχει την πραγματική δύναμη είναι ο κλάδος.  Γι’ αυτό και δεν θέλουν να έχει άποψη (με την αποσιώπηση των πραγματικών προθέσεων τους).  Θα πρέπει να δράσουμε ΤΩΡΑ.Όποιος και να είναι απέναντι μας.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!! 
ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ.


Εκτυπώσιμη μορφή από εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου