Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Νέοι κλάδοι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για το Φυσικό Αέριο


uni_cy

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσβλέπει προς το μέλλον της Κύπρου με την ενδεχόμενη ύπαρξη υδρογονανθράκων και προχωρεί στην ίδρυση νέων κλάδων που θα χρειαστούν με τις νέες προοπτικές που διανοίγονται στον τομέα της ενέργειας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρύτανης του ΠΚ Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.

Είπε πως ήδη από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα δημιουργηθεί στο ΠΚ ερευνητική μονάδα γεωλογικής επισκόπησης και υδρογονανθράκων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ύστερα από σχετική συμφωνία μαζί του.

''Μας απασχολεί έντονα η ενδεχόμενη ύπαρξης υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου, το συζητάμε και έχουμε και ειδικά εργαστήρια για το θέμα που θα ανοίξει νέους δρόμους στην εκπαίδευση μας'', σημείωσε.

Ο κ. Χριστοφίδης είπε πως έχει καταρτιστεί στο ΠΚ ειδική επιτροπή, η οποία μελετά τις ανάγκες σε διάφορα επαγγέλματα που θα προκύψουν στον τομέα της ενέργειας.

Τέτοια επαγγέλματα συνέχισε, μπορεί να είναι για μηχανικούς υδρογονανθράκων, γεωλόγους, μηχανικούς ενέργειας, μηχανικούς περιβάλλοντος, που θα πρέπει να τα συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα σπουδών και είναι ανάμεσα στις παρούσες στρατηγικές επιδιώξεις του ΠΚ.

πηγή:
http://www.astra.com.cy/index.php/el/cyprus/1177-2011-11-16-08-20-51


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου