Τελευταίες ειδήσεις

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΝΕΑΝΙΚΟ – ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΤΟ 64Ο ΕΤΟΣ


«Η λογική της παράτασης στο 63ο είναι μια λογική που επικαλείται, σε επίπεδο εργαζομένων, κοντόφθαλμες συμφεροντολογικές προσεγγίσεις. Πρώτα – πρώτα αναιρεί τις κατακτήσεις για ποιότητα ζωής, εισάγοντας την κοινωνία στη λογική «ο χρόνος παύσης της εργασίας πρέπει να συνδέεται με το χρόνο τερματισμού της ζωής». Αυτή η αντίληψη ίσχυε για πολλά χρόνια και ανατράπηκε μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων. Γι’ αυτό και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι από τη στιγμή που θα γίνει αποδεκτό το 63ο, σύντομα θα τεθεί στο τραπέζι το 65ο. Η εμπειρία άλλων χωρών είναι διαφωτιστική.
(Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών, Ιούνιος 2010)»

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται. Όταν τα κόμματα ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ ψήφιζαν πριν ένα χρόνο την παράταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 63ο, εμείς προειδοποιούσαμε ότι αυτό θα ήταν μόνο η αρχή. Δυστυχώς, πριν καλά – καλά μπει σε εφαρμογή το 63ο, τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ καταθέτουν πρόταση για παράταση στο 64ο.

Σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, και ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα στο χώρο της νεολαίας, αυτοί που μέχρι χτες έχυναν κροκοδείλια δάκρυα, σήμερα κτυπούν πισώπλατα τους νέους.

Με ιδεοληψίες, ιδεολογήματα και παρωχημένη συνθηματολογία προσπαθούν να πείσουν ότι με το νεοφιλελεύθερο αυτό μέτρο αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των δημόσιων οικονομικών. Αντίθετα, το μέτρο αυτό επιδεινώνει το πρόβλημα, αφού εξυπηρετεί μια μικρή μερίδα υψηλόμισθων κλείνοντας ταυτόχρονα την πόρτα σε χιλιάδες νέους.

Από την άλλη οι προεκτάσεις ενός τέτοιου ενδεχομένου θα είναι αλυσιδωτές. Θα επηρεαστεί άμεσα και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος θα επικαλείται και θα προφασίζεται τα όσα τεκταίνονται στο δημόσιο. Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών και αυτή τη φορά, θα ενώσει τις δυνάμεις της με όλους εκείνους και κύρια τους νέους, για να μην περάσει η νέα αυτή ρύθμιση.



Λευκωσία, 19 Μαρτίου 2012
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ή να τυπωσετε την ανκοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου